Avtomobilizem

Shell odpira črpalke po Sloveniji

Shell se resno podaja na slovenski trg maloprodaje goriv in pripadajoče gostinske ponudbe, električnih polnilnic pa za enkrat ne bo imel. Podjetje Shell, ki je prvo gorivo pod blagovno znamko Shell Spirit, izdelalo leta 1907, je danes prisotno v 80 državah po svetu, na preko 47 tisoč lokacijah. Na dan oskrbijo 33 milijonov kupcev, na leto pa pretočijo 200 milijard litrov različnih goriv. In tako spadajo Shell med enega največjih ponudnikov goriv in gostinske ponudbe na svetu. V Sloveniji, ki za Shell predstavlja zgolj promil, imajo sedaj resne načrte, saj so odprli 14 bencinskih črpalk in postavila povsem nov center mobilnosti v Žalcu, slovenskim voznikom pa na ta način omogočila dostop do novega in izboljšanega goriva Shell V-Power. Ob tem so v okviru prevzema OMV odkupil od madžarske energetske družbe MOL še 33 črplak, tako da imajo sedaj skupaj 47 bencinskih servisov. Največ črpalk Shell je na Štajerskem in Primorskem. Večino med njimi namerava Shell v prihodnjih letih postopoma spremeniti v sodobne centre mobilnosti.

Nov center mobilnosti pa že stoji v Žalcu in ni del omenjenega dogovora z MOL-om, saj gre za povsem novo investicijo. Center se nahaja ob štajerski avtocesti, na priročni lokaciji, tik ob izvozu za Žalec, in je namenjen tako voznikom osebnih kot tovornih vozil. Črpalka je odprta 24 ur na dan, vse dni v tednu, slovenskim voznikom pa – tako kot vse ostale že odprte črpalke Shell v Sloveniji – ponuja goriva Shell V-Power, ki jim zaupajo in jih priporočajo številna svetovna avtomobilska podjetja. Pestra je tudi ostala ponudba, ki med drugim vključuje bar s prav tako v svetu odlično prepoznano Shell kavo (t.i. Shell Café), trgovino, avtopralnico in urejeno parkirišče.

Shell svojim rednim poslovnim strankam, imetnikom kartic Shell, ponuja možnost, da brezgotovinsko, z eno kartico, plačujejo gorivo, cestnine in še številne druge storitve po vsem svetu. Shell je namreč prisoten na več kot 80 trgih po vsem svetu, dnevno s svojimi gorivi in storitvami oskrbuje več kot milijon komercialnih in industrijskih strank ter približno 32 milijonov strank na 46.000 maloprodajnih bencinskih servisih.

István Kapitány, izvršni podpredsednik družbe Shell za področje mobilnosti, je ob novi pridobitvi za slovenske voznike povedal: "Goriva Shell V-Power so bila svetu prvič predstavljena pred več kot 20 leti, trenutno pa gre za ena izmed najbolje prodajanih goriv na trgu, za svoja vozila jih redno izbere približno petina naših strank. Električna vozila in alternativna goriva resda predstavljajo hitro rastoči del našega poslovanja, a vozila na bencinski in dizelski pogon bodo v uporabi še kar nekaj let. Naša nova goriva Shell V-Power omogočajo tako starejšim6 kot novejšim vozilom z motorji z notranjim izgorevanjem boljše delovanje kot ob uporabi katerega koli goriva, ki smo ga razvili doslej."
István Kapitány, izvršni podpredsednik družbe Shell za področje mobilnosti, je ob novi pridobitvi za slovenske voznike povedal: “Goriva Shell V-Power so bila svetu prvič predstavljena pred več kot 20 leti, trenutno pa gre za ena izmed najbolje prodajanih goriv na trgu, za svoja vozila jih redno izbere približno petina naših strank. Električna vozila in alternativna goriva resda predstavljajo hitro rastoči del našega poslovanja, a vozila na bencinski in dizelski pogon bodo v uporabi še kar nekaj let. Naša nova goriva Shell V-Power omogočajo tako starejšim6 kot novejšim vozilom z motorji z notranjim izgorevanjem boljše delovanje kot ob uporabi katerega koli goriva, ki smo ga razvili doslej.”