Popolnoma novi Nissan JUKE

Novi Nissan JUKE se na trg podaja skoraj deset let po lansiranju prvega modela, s katerim smo postavili nove mejnike na področju kompaktnih mestnih terencev in v ospredje postavili njegov edinstveni značaj in zabavo. Zdaj se Nissan JUKE vrača z namenom – poskrbeti za novo revolucijo v tem segmentu. Vožnja z novim JUKOM je še vedno tako zabavna kot nekoč, saj ponuja višjo raven zmogljivosti in več tehnologij znotraj osupljive, prostornejše karoserije kupejskega mestnega terenca.

Nissan JUKE s svojo vrnitvijo postavlja nove standarde v B segmentu mestnih terencev z večjo dimenzijo, atletskim videzom, 19-paličnimi litimi platišči in kupejevskim dizajnom v slogu “lebdeče strehe”. Obdržal je značilne zaokrožene prednje luči, ki so odslej pri standardni različici opremljene s tehnologijo LED, dodali pa smo novi značilni znak v obliki črke Y, ki popolno zaokrožuje Nissanovo rešetko V-Motion. Nabor 11 barv zdaj dopolnjuje ekskluzivna nova barva karoserije Fuji Sunset.

Spremenjena je tudi notranjost, saj je novi JUKE prostornejši tako za sopotnike kot njihovo prtljago: prostor za noge pri zadnjih sedežih smo povečali za 5,8 cm, prostor za glavo na zadnjih sedežih pa za 1,1 cm. Prostornina prtljažnika odslej znaša 422 litrov, kar pomeni za kar 20 % več prostora za shranjevanje. Novo zasnovana notranjost nudi prefinjen slog in udobje, poskrbi za nov položaj voznika, nudi več prostora zadaj in uporabnikom prijazno upravljanje ter odlagalna mesta. Novi, na dotik mehki materiali na armaturni plošči, vratnih oblogah in prostoru za noge dajejo občutek višje kakovosti, ki jo zaokrožujejo standardni športni sedeži v enotnem slogu ter prevleke iz materiala Alcantara® ali usnja kot del dodatne opreme.

Vrhunska okretnost

Športni JUKE je zasnovan za izjemno okretnost, a novi kupejevski športni terenec je hkrati tudi zrelejši. Njegove dimenzije znašajo 4210 mm dolžine, 1595 mm višine in 1800 mm širine. Tako ponudijo več prostora v notranjosti, vendar kljub temu poskrbijo za kompaktno obliko in težo, ki se je zmanjšala za kar 23 kg. Po zaslugi izjemno zmogljivega jekla ima novi model močnejšo zasnovo, ki omogoča večjo stabilnost, zmogljivost in boljše zavijanje, obenem pa poskrbi za visoko raven samozavesti in nadzora.

 

Trivaljni bencinar

JUKE poganja učinkovit 1,0-litrski trivaljni bencinski motor DIG-T s turbopolnilnikom in 86 kW (117 KM), kar vozniku omogoča boljšo zmogljivost, gospodarnost z gorivom in prefinjeno upravljanje. Na voljo je z zanesljivim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali športnim 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT) in lopatico ter izbiro načina vožnje (Eco, Standard, Sport). Tako se bo brez težav prilagodil vsem voznim razmeram za največjo možno raven zabave na cesti.

Novi juke je že na voljo, cenovna paleta pa se prične pri 17.550 evrih.