Avtomobilizem

Prihaja eBerlingo van

Citroën predstavlja: ë-Berlingo Van, električno in povezljivo različico svojega lahkega gospodarskega vozila, ki bo v prodajne salone zapeljala v drugi polovici leta 2021.

ë-Berlingo Van ponuja ravnopravšnji odgovor na vsakodnevne potrebe poklicnih uporabnikov, katerim nudi obilo svobode med vožnjo po mestnih središčih, v katerih uveljavljajo vse več omejitev prometnega režima in tudi v primestnih in podeželskih predelih, saj lahko njegov doseg znaša vse do 275 km* (preizkusni postopek WLTP). ë-Berlingo Van ponuja vse prednosti električne vožnje in pri tem ohranja tudi čisto vse legendarne lastnosti vozila Berlingo, saj še vedno ponuja štiri različne konfiguracije karoserije, največ 4,4 m3 uporabne prostornine, do 800 kilogramov tovornih kapacitet in poleg tega še celotno modularnost kabine Extenso.

ë-Berlingo Van se lahko poveže z aplikacijo MyCitroën, prek katere je možno daljinsko upravljati polnjenje baterije in z aplikacijo Free2Move Service, ki omogoča dostop do več kot 220.000 polnilnih postaj v Evropi. Poleg tega pa so zanj proti doplačilu na voljo tudi nove tehnologije, kot na primer prikazovalnik v višini oči, ki je premierno na voljo v tej kategoriji vozil ali pa instrumentna plošča z novim 10-palčnim digitalnim zaslonom visoke ločljivosti.