Nova Honda HR-V Hibrid

Na slovenske ceste je zapeljala težko pričakovana povsem nova Honda HR-V Hibrid. Predstavlja najnovejši model Hondine prodajne palete z e:HEV tehnologijo in s tem razširja Hondino elektrificirano paleto, s svojo predhodnico pa ima skupno le ime.

Nova Honda HR-V vozniku omogoča unikatno in odzivno vozno izkušnjo z izjemno učinkovitostjo, ki jo omogoča dvo-motorni e:HEV pogon, ki je prvič vgrajen v HR-V. Pogonski sklop e:HEV je sestavljen iz dveh kompaktnih, zmogljivih elektromotorjev, ki delujeta skupaj z Atkinsonovim ciklom 1,5-litrskega bencinskega motorja DOHC i-VTEC, litij-ionske baterije in inovativnega menjalnika s fiksno prestavo, ki je povezan z enoto za krmiljenje moči.

Sistem e:HEV odlikuje lastnost, kako se njegovi trije načini vožnje brezhibno izmenjujejo, da se zagotovi optimalno delovanje vsake komponente tako v mestni vožnji kot po avtocesti. Inteligentna elektronska krmilna enota samodejno in nenehno preklaplja med električnim pogonom, hibridnim pogonom ali motornim pogonom, odvisno od tega, kateri način vožnje je najbolj učinkovit v določeni situaciji vožnje.

Hibridna Honda HR-V je odgovor na potrebe kupcev. Po oceni, kako današnja aktivna, povezana populacija identificira in izbere izdelke visoke vrednosti, je Honda razvila HR-V ne le kot povsem nov kompaktni SUV, ampak kot potrošniški izdelek, ki pritegne z zaželenostjo, funkcionalnostjo in uporabnostjo. Hondini inženirji so se osredotočili na omogočanje aktivnega življenjskega sloga v vseh fazah razvoja novega HR-V. Cilj je bil razširiti možnosti, kaj lahko kupci storijo z avtomobilom, da bi podprli in “polepšali” svoje vsakdanje življenje.

HR-V ima sodobno karoserijo coupe-SUV, ki pritegne s preprosto obliko, medtem ko je njena izjemno prostorna in vsestranska notranjost bolj usmerjena k uporabniku in udobna za sedenje. Notranji prostor, ki je vodilni v razredu lahko še povečamo in prilagodimo zahvaljujoč vsestranskim sedežem Magic Seats, ki ponujajo možnosti “zložljivega” ali “poklopnega”, odvisno od zahtevanega tovornega prostora. Tako kot zunanjost ima tudi prostorna notranjost trden, vrhunski SUV občutek, vendar s sodobnimi tkaninami in materiali, ki so mehki na dotik. Moderno, minimalistično estetiko ustvarja vodoravni linijami armaturne plošče ter ravnimi površinami.

Občutek zračnosti in prostornosti je še dodatno okrepljen z novim sistemom za difuzijo zraka, ki ustvarja zaveso svežega zraka, ki prihaja iz edinstvenih zračnikov v obliki črke L, nameščenih v zgornjih kotih armaturne plošče. Do intuitivnih in brezhibnih povezovalnih funkcij in aplikacij v avtomobilu, ki uvajajo novo raven tehnologije v Hondinih kompaktnih SUV -jih, je mogoče dostopati prek zaslona na dotik ali prek glasovne aktivacije.

Z najobsežnejšim naborom naprednih varnostnih funkcij in pripomočkov za voznika v svojem razredu pa je Honda HR-V opremljena z aktivnimi in pasivnimi varnostnimi tehnologijami, zasnovanimi za lažjo in varnejšo vožnjo. S karizmatičnim dizajnom, ki združuje samozavestno držo SUV-ja in eleganco kupeja, bo zagotovo pritegnila pozornost.