Avtomobilizem

Nissan izdelal že 500.000. primerek modela LEAF

Ob proslavi svetovnega dneva električnih vozil (World EV Day) je Nissan svečano obeležil izdelavo 500.000. primerka modela LEAF, prvega množičnega povsem električno gnanega avtomobila na svetu. Pomemben mejnik so dosegli v Nissanovi tovarni Sunderland v Angliji, kjer je leta 2013 prvič stekla proizvodnja tega modela.

V Nissanovi tovarni v Sunderlandu LEAF še naprej izdelujejo v skladu z najvišjimi merili in s tem zagotavljajo, da je vsak LEAF prinaša inovacije in vznemirljivost, hkrati pa stremi k napredku v trajnostni mobilnosti.

Nissan LEAF je po vsem svetu prejel vrsto priznanj, med njimi tudi naslov Avtomobil leta 2011 v Evropi, Svetovni avtomobil leta 2011 ter Japonski avtomobil leta 2011 in 2012. Še bolj pomembno je, da se je ta avtomobil zaslužil zaupanje stotin tisočev kupcev.

Jubilejni 500.000. LEAF je dobila srečna lastnica Maria Jansen iz Norveške.

»Z možem sva izbrala Nissan LEAF, ga kupila že leta 2018 in takoj vzljubila,« je dejala Maria Jansen. »Vznemirja naju misel, da bova ob ponovnem nakupu postala ponosna lastnika petsto tisočega Nissana LEAF. Ta avtomobil s povečanim dosegom in izboljšanimi tehnologijami res zadovolji najine potrebe

Nissan LEAF lastnikom ponuja napredne tehnologije za povečanje varnosti, udobja in nadzora nad vožnjo. Med njimi je tudi nagrajeni sistem ProPILOT – sistem pomoči za vožnjo, ki avtomobilu omogoča samodejno ustavljanje, ponovno speljevanje in ohranjanje sredine voznega pasu – ter tehnologija e-Pedal za vožnjo z uporabo ene same stopalke.

 

Tlakovanje poti za elektrificirano prihodnost

Z več kot 14,8 milijarde prevoženih kilometrov brez izpustov od leta 2010 so lastniki Nissanov LEAF doslej pomagali preprečiti izpuste za več kot 2,4 milijarde kilogramov CO2 po vsem svetu. Med nedavnimi zaščitnimi ukrepi se je kakovost zraka po svetu izboljšala zaradi zmanjšanja dejavnosti, ki povzročajo izpuste CO2. Študije kažejo, da 68% ljudi v Evropi podpira ukrepe za preprečitev povratka na preteklo raven onesnaževanja zraka.