Karavan, enoprostorec in SUV -Dacia Jogger

Dacia v svojo ponudbo uvaja zanimiv avtomobil, ki je lahko prostoren karavan, enoprostorec in tudi SUV, saj je od tal oddaljen kar 20 centimetrov. V notranjosti je lahko 5 ali 7 sedežev, kar omogoča številne prilagoditve željam po prevozu potnikov in/ali prtljage.

Dacia svojo gamo modelov nadgrajuje z novim vozilom Jogger. To je avtomobil z izredno družinskim karakterjem, obljublja pa tudi kakšno lažjo terensko avanturo v smislu izleta do jezera ali kakšne vinske kleti. Prav zaradi tega je avtomobil dvignjen od tal 20 centimetrov, z dolžino 4,5 metra pa bolj spominja na karavana ter prostoren kot enoprostorec. To je trenutno najdaljši model v Dacijini ponudbi. Joggere stopa v Dacijino gamo kot naslednik modela Logan MCV, ob tem pa bo zapolnil tudi prazen prostor, od kar v ponudbi ni več Dokkerja in Lodgya.

Znani detajli

Sprednji konec je prepoznaven v Dacijinem stilu, kjer se izkažejo vodoravno postavljene LED luči, maska in pokrov motorja, ki so prevzeti iz Sandera. Na zadku so luči pokončne, s čimer se je zadek razširil in omogočil lažje natovarjanje večjih predmetov. Tudi volan in večina stikal je prevzetih iz Sandera. Stikala prezračevalnega sistema in klime so klasična, odvisno od stopnje opreme pa je lahko v vozilu manjši radio ali večji multimedijski sistem z 8 palčnim ekranom na dotik. Za Dacio ni nič nenavadnega, da je armatura pokrita s trdo plastiko, ki pa ni neprijetna na pogled, še posebej ne, ko je v višjih stopnjah opreme preoblečena v tkanino, zraven pa prihajajo še aluminijasti dodatki.

V vozilu je lahko 2, 5 ali 7 sedežev, kar omogoča več kot 60 različnih postavitev, tako pa varira tudi prtljažnik. Če je v vozilu 7 sedežev je na voljo 160 litrov prtljažnega prostora. Če je v vozilu 5 sedežev je prostora 708 l, če pa preklopimo še drugo sedežno vrsto se na dolžini dveh metrov razprostre 1800 litrov velik prtljažni prostor.

Bencin in plin

Joggerja poganjata dva motorja. Nov v ponudbi je litrski TCe 110 bencinski trivaljni turbo motor, znan iz Renaultov, v ponudbi pa je tudi TCe 100 Bi-Fuel motor, ki ga lahko poganja plin ali bencin. Slednji znižuje emisije CO2 za več kot 10 %. Cenovna ponudba Joggerja se prične pri dobrih 15 tisočakih, za še dva sedeža v tretji vrsti pa je potrebno doplačati 900 evrov.