Avtomobilizem

Ikonična Nissan Micra

Nissan je osvežil svojo ikonično Micro, kar je nov korak v evoluciji uspešnega mestnega avtomobila, ki je v Evropi prvikrat nastopil pred 38 leti.

Ponudba modela Micra je v letu 2021 posodobljena in poenostavljena. Sestavlja jo pet različic, med katerimi kupci zlahka najdejo najprimernejšo zase in jo nato z osebnimi prilagoditvami kar se da približajo svojemu idealu. Poleg različic Visia, Acenta in Tekna zdaj Nissan v ponudbo uvaja še povsem novi različici in sicer N-Design ter zelo priljubljeno posebno serijo N-Sport. Vse različice Micre se ponašajo s prefinjenimi oblikovnimi elementi in izbirnimi detajli. Kupci lahko zdaj izbirajo med dvema vrstama barvnih dodatkov od prednjega do zadnjega dela in naročijo LED žaromete, ki Micri zagotovijo bolj eleganten in športen videz.

 

N-Sport: prestižen in športen videz

Osupljiva nova različica N-Sport, ki je zdaj uvrščena v ponudbo modela Micra, je od koles navzgor zasnovana za pritegovanje pogledov. Na zunaj se postavlja s sijajno črno lakiranimi elementi spredaj in zadaj in črnimi ohišji zunanjih ogledal, ki se izvrstno ujemajo s 43-centimetrskimi (17”) črnimi litimi platišči. Micra N-Sport ima meglenke in LED žaromete že serijsko.

Prefinjena estetika različice N-Sport se nadaljuje tudi v notranjosti, katere zasnova je osredotočena na najvišje udobje voznika in potnikov. Vtis visoke kakovosti zagotavljajo sedežne prevleke, ki so delno iz materiala Alcantara®, z njim pa je prevlečen tudi del armaturne plošče. Sedeži so ergonomično oblikovani in zagotavljajo boljšo oporo ter zmanjšujejo utrujenost na dolgih vožnjah.

Priljubljen Nissanov sistem panoramskih kamer Intelligent Around View Monitor, ki vozniku pomaga varno in enostavno parkiranje v oteženih okoliščinah, je na voljo skupaj s sistemom zaznavanja premikajočih se objektov in opozorilnikom za mrtvi kot (Blind Spot Warning); vse to je izključno s paketom opreme Tekna vgrajeno že serijsko. Za avdio navdušence ima Micra Tekna zvočni sistem Bose Personal, ki vozniku ponuja poglobljeno zaznavo zvoka visoke kakovosti.

Izboljšan živahen in učinkovit motor Euro 6d

Micra ima izboljšan 1,0-litrski motor s turbopolnilnikom, ki zagotavlja tako živahno kot tudi učinkovito vožnjo. Motor ima manjšo porabo goriva in izpuste ter izpolnjuje okolijske norme Euro 6d. Z izpopolnjeno krivuljo navora zagotavlja boljše zmogljivosti in manj prestavljanja, kar je idealno za mestno vožnjo, saj je vožnja bolj gladka, odzivna in uživaška.

Napredna varnostna tehnologija

Že od paketa opreme Visia je Micra opremljena z bistvenimi varnostnimi sistemi, ki izboljšujejo vodljivost v težjih pogojih, med njimi tudi: pomoč pri speljevanju v klanec, inteligentni nadzor vožnje in inteligentni nadzor podvozja. Še več naprednih tehnologij je na voljo v paketu »Safety«, ki je v nekaterih različicah že serijski*, obsega pa: samodejno upravljanje dolgih luči, inteligentno opozorilo za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu, sistem za samodejno prepoznavo prometnih znakov in inteligenten sistem zaviranja v sili s funkcijo zaznave pešcev. Nissan Micra je zasnovana z bogato specifikacijo za evropski trg. Od uvedbe leta 2017 so v 34 evropskih državah prodali že več kot 230.000 primerkov najnovejšega rodu Micre. Micra je prvi Nissanov model, ki je bil načrtovan za proizvodnjo v Renaultovi tovarni in tako podčrtuje sinergije v okviru zveze Renault-Nissan-Mitsubishi.