Avtomobilizem

Ford Tourneo Connect je z novim pogonskim sklopom PHEV

Ford je sporočil, da bo z uvedbo novega naprednega priključnega hibridnega pogonskega sklopa zagotovil še večjo privlačnost svojega priljubljenega sedemsedežnika za različne dejavnosti Tourneo Connect. Hibridni priključni pogon (PHEV) bo prilagodljivost in vsestranskost Tournea Connect dvignil na novo raven – strankam bo omogočil, da elektrificirajo svojo izkušnjo vožnje in s čisto električno energijo prevozijo do ciljnih 110 km ter si z vožnjo brez izpušnih plinov omogočijo vstop v vse večje število evropskih območij z omejenimi emisijami.

Z novim modelom Ford zaključuje elektrifikacijo vznemirljive nove generacije družine vozil za prevoz oseb Tourneo v Evropi – ta bo vključevala tudi kompaktni petsedežnik E-Tourneo Courier, model z osmimi sedeži E‑Tourneo Custom in devetsedežni Tourneo Custom Plug-In Hybrid.

 

Napredna tehnologija PHEV

Inovativni novi pogonski sklop v Tourneu Connect PHEV združuje 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost, visokonapetostno baterijo in elektromotor, ki prek šeststopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko zagotavlja skupno moč 110 kW(150 KM) in navor 350 Nm. Na dolgih potovanjih je mogoče z javnimi polnilnicami z enosmernim tokom baterijo hitro polniti z močjo do 50 kW ali pa jo popolnoma napolniti doma s polnjenjem z izmeničnim tokom z močjo do 11 kW.

Vozniki lahko z razumljivimi voznimi načini preprosto optimizirajo porabo energije baterije:

  • EV Now: za pogon se uporablja samo elektromotor,
  • EV Auto: uravnoteži električni in bencinski pogon, kot najbolje ustreza voznim razmeram,
  • EV Later: vožnja samo z bencinskim motorjem, pri čemer se vsa energija iz baterije shrani za poznejšo uporabo,
  • EV Reserve: raven napolnjenosti baterije, ki jo je določil voznik, shrani za poznejšo uporabo.

Kupci lahko izbirajo med petsedežno različico Tourneo Connect PHEV ali daljšo sedemsedežno različico Grand Tourneo Connect PHEV s serijskima dvema sedežema v tretji vrsti. Novi pogonski sklop PHEV ne omejuje prostorne in vsestranske kabine; če sta zadnji sedežni vrsti odstranjeni, imajo kupci na voljo do 3,1 m3 prtljažnega prostora v Grand Tourneu Connect PHEV in do 2,6 m3 v Tourneu Connect PHEV.

Pametna tehnologija Tournea Connect PHEV odlično dopolnjuje njegov novi pogonski sklop. Prostorna kabina ima ‘digitalni kokpit’ z dvema 25,4 cm (10-palčnima) zaslonoma in povezljivostjo prek informativno-razvedrilnega sistema SYNC, združljivega z brezžičnima vmesnikoma Android Auto in Apple Carplay. Novi elektrificirani model prinaša tudi enake napredne sisteme za pomoč vozniku7 kot modeli Tourneo Connect z bencinskim in dizelskim motorjem, ki so pri neodvisni varnostni ustanovi Euro NCAP že prejeli najvišjo oceno s petimi zvezdicami. Nabor tehnologij vključuje asistenco za pomoč pri vzvratni vožnji s prikolico Pro Trailer Backup Assist, inteligentni aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go, sistem za ohranjanje voznega pasu, in opozorilo pri izstopanju.

Uporabniki lahko s pomočjo intuitivne aplikacije FordPass13 hitro izkoristijo najboljše možnosti svojega vozila, saj lahko prikaže preostali električni doseg, stopnjo napolnjenosti baterije in čas polnjenja do povsem napolnjene baterije. Za večjo priročnost aplikacija omogoča tudi opozorila o vzdrževanju, zaklepanje in odklepanje vrat na daljavo ter prikaz zadnjega znanega časa in lokacije parkiranja, da se izognete globam.

Ford model Tourneo Connect PHEV ponuja s svojimi tremi dobro znanimi stopnjami opreme:

  • Trend: bogata serijska oprema vključuje digitalni kokpit in 40,6 cm (16-palčna) platišča iz lahke zlitine,
  • Titanium: dodaja kromirane poudarke, strešne nosilce, zatemnjena stekla in še več pomoči vozniku,
  • Active: z robustnim slogom SUV, panoramsko streho in 43,2 (17-palčnimi) strojno obdelanimi platišči iz lahke zlitine.