Avtomobilizem

Dostavniki Maxus osvajajo slovenski trg

 

Podjetje Grand Automotive Adriatic je postalo zastopnik za gospodarska vozila kitajske znamke Maxus za trge Hrvaške, Slovenije in Madžarske. Gre za popolnoma električne modele gospodarskih vozil, ki s svojo inovativno tehnologijo in trajnostno zmogljivostjo že osvajajo Evropo. V Sloveniji jih že uporabljajo kurirji dostavne službe GLS.

Maxus je del avtomobilskega giganta SAIC, enega največjih svetovnih proizvajalcev električnih vozil. Njihova vozila, ki so že osvojila nekaj trgov v Evropi so sedaj uradno in organizirano vstopila tudi na trg Slovenije. Na voljo so trije modeli in sicer eDeliver 3, eDeliver 7 in eDeliver 9, ki jih odlikuje velika nosilnost in nič emisij izpušnih plinov. Vsi modeli so izjemno funkcionalni in enostavno prilagodljivi različnim potrebam ter zagotavljajo visoko raven udobja, zanesljivosti in učinkovitosti.

Vozila Maxus na trgu izstopajo po vodilni baterijski tehnologiji, skupaj s storitvijo Intelligence Onboard, ki omogoča spremljanje porabe energije, časa polnjenja, lokacije in obnašanja voznika v realnem času. Stranke bodo imele možnost, da vozilo pred dostavo prilagodijo svojim željam, kar bo zagotovilo popolno personalizacijo. Poleg inovativnih lastnosti so vozila Maxus opremljena z osem letno garancijo oziroma do 200.000 kilometrov kar pač nastopi prej in to tako na vozilo, kot na baterijski sklop.

eDeliver 3

Najmanjši model eDeliver 3 ima vgrajeno baterijo s kapaciteto 50kWh in motor z močjo 90 kW in 225 Nm navora. Proizvajalec navaja doseg do 300 km ter čas polnjenja na hitri polnilnici 45 minut. V tovornem prostoru je na voljo 4,8 m3 prostora, nosilnost pa znaša dobrih 1000 kilogramov. Ta model je na voljo za 29.900 € + DDV.

eDeliver 5

Nekoliko večji je model eDeliver 5, ki je opremljen s 64 kWh baterijo, motor pa razvija 120 kW in 240 Nm navora. Proizvajalec navaja doseg celo do 490 kilometrov, čas polnjenja pa 42 minut od 10 do 80 %. V tem modelu je tovorni prostor velik 7,6 m3, nosilnost pa 1200 kilogramov. Model eDeliver 5 je pri nas na voljo od 37.900 € + DDV.

eDeliver 9

Največji model v ponudbi pa je eDeliver 9, ki pa je lahko opremljen z baterijo kapacitete 77 oz. 88 kWh. Elektromotor razvija 150 kW moči in 330 Nm navora. Z večjo baterijo je po proizvajalčevih napovedih možno prevoziti do 450 kilometrov. Tovorni prostor se razteza vse do 12,3 m3, nosilnost pa znaša 1040 kilogramov. Model eDeliver 9 je na voljo od 54.900 € + DDV.

Ob tem pa imajo tudi visoko stopnjo opremljenosti in varnostno asistenčnih sistemov kot denimo: kontrola stabilnosti ESP, pomoč pri zaviranju EAB, samodejno zaviranje v sili AEB, opozorilo pri zapuščanju voznega pasu LDW, pomoč pri ohranjanju voznega pasu LKA, obveščanje o prekoračitvi hitrosti SLIF, nadzor budnosti voznika DMS, nadzor tlaka v pnevmatikah TMPS, nadzor mrtvega kota BSM … med opremo pa sodi še gretje sedežev, samodejna klimatska naprava, parkirni senzorji, kamera zadaj, 26 palčni sredinski zaslon na dotik, povezljivost s Apple CarPlay in Android Auto …

Vsi modeli so oblikovani tako, da zagotavljajo optimalno vrednost za vloženi denar.