C3 z bolj izrazno stilsko zasnovo

Od lansiranja vozila C3 Aircross proti koncu leta 2017 do danes je bilo prodanih že skoraj 330.000 primerkov, od tega v Sloveniji 1100  vozil, zdaj pa model nadaljuje z napadalnim naskokom na zelo konkurenčen avtomobilski segment.

Medtem ko nekatere karoserijske različice postajajo vse nižje in bolj podobne petvratnim limuzinam, pa C3 Aircross odločno zagovarja svoj značaj SUV-ja, saj se ponaša z razkošno karoserijo, v kateri se skriva prostorna notranjost, po zaslugi privzdignjenega podvozja in velikih koles pa na cesti zavzema dominanten položaj. Na svojo drugačnost opozarja z zaščitnimi elementi na spodnjem delu karoserije, blatniškimi koši, prednjim in zadnjim spojlerjem ter nosilnimi drogovi strešnega prtljažnika, ki grafično poudarjajo polne in razkošne obline.

Novi C3 Aircross se ponaša z elegantno oblikovno zasnovo, ki zajema prenovljen prednji del, ki je videti še bolj karakteren in statusen. Nov prednji del opazimo na prvi pogled, zlasti po zaslugi novih oblikovno prepoznavnih prednjih luči. Kromani logotip dvojne puščice se je razširil v smeri prednjih žarometov na diode LED po zgledu novega C3 ali novega C4, vendar je njegova podoba že bolj atletska. Žarometa na diode LED omogočata boljšo preglednost in večjo varnost, tako da vozniku zagotavljata občutek varnosti. C3 Aircross je opremljen s prenovljeno okrasno rešetko s povsem novim geometrijskim motivom in novim zaključnim elementom srebrno sive barve z barvitimi vstavki, ki poudari njegovo vzdržljivost. Novi C3 Aircross je spremenil svoj program za individualizacijo podobe, da bi zadovoljil pričakovanja strank in jim pomagal sestaviti edinstveni SUV po njihovi podobi, ki je prepoznavna in hkrati elegantna.

C3 Aircross ima v ponudbi nova platišča s še bolj grafično dodelano in dinamično oblikovno zasnovo. Na voljo so 16- in 17-palčna platišča z diamantno ali povsem črno (full black) končno obdelavo, tako da lahko stranke izbirajo med bolj prefinjenim in bolj živahnim videzom. Tudi za notranjost je odslej na voljo več možnosti za individualizacijo podobe, saj lahko stranke izbirajo med štirimi različnimi notranjimi ambienti, od katerih ima vsak svojo identiteto, da zadovolji pričakovanja in želje vsakega posameznika. V novem vozilu C3 Aircross se stranke za volanom počutijo “kot doma”. Za to je zaslužen zlasti njegov program Citroën Advanced Comfort®, ki zagotavlja še več dobrega počutja v notranjosti.


Novi C3 Aircross ponuja vse potrebne tehnologije, s katerimi vam za volanom zagotavlja še več brezskrbnosti in varnosti. Opremljen je zlasti z novim večjim 9-palčnim zaslonom na dotik, ki pri uporabi zagotavlja več ergonomije, boljšo čitljivost in več praktičnosti. Na tem najnovejšem kakovostnem zaslonu je možno prikazati navigacijo Citroën Connect Nav ali funkcijo Mirror Screen, ki je združljiva s tehnologijama Android Auto in Apple CarPlay. V ponudbi sta tudi brezžično polnjenje pametnega telefona in Citroën Connect Assist.

Novi C3 Aircross je opremljen z 12 intuitivnimi tehnologijami za pomoč pri vožnji, ki poenostavijo vsakodnevno bivanje v vozilu in poskrbijo, da je vsaka vožnja bolj enostavna in varna. Tehnologije za varnost, kot na primer barvni prosojni zaslon za prikaz podatkov, po zaslugi katerega se vse koristne informacije prikazujejo v voznikovem vidnem polju, prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočeno hitrost, sistem Active Safety Brake ali samodejni preklop luči. Oprema, ki poenostavi vsakodnevno rabo, kot na primer prostoročni dostop in zagon, Park Assist ali kamera za pomoč pri vzvratni vožnji Top Rear Vision, ki na zaslonu na dotik rekonstruira sliko okolice za vozilom. Novi SUV C3 Aircross ponuja izbor učinkovitih in zmogljivih bencinskih motorjev PureTech in dizelskih motorjev BlueHDi: PureTech 110 BVM6, PureTech 130 EAT6, BlueHDi 110 BVM6 in BlueHDi 120 EAT6.