Avtomobilizem

Avtodom iz Bosne

Volkswagen je v Bosni izredno priljubljen, saj je tam ta nemški proizvajalec imel svojo tovarno. Še posebej pa so tam ponosni na model Caddy, saj se je le ta med leti 1982 in 1992 proizvajal le v Sarajevu za potrebe celotne Evrope. V tem času so jih izdelali skoraj 100.000.

Caddy, ki je prihajal iz Sarajeva je bil na voljo kot pick-upa ali kot furgon z plastično nadgradnjo. Lastniki so si jih nato prirejali po lastnih željah in potrebah in tako je nastal tudi izredno zanimiv avtodom, kakršnega si je že v osemdesetih letih sam naredil Nemec Helmut Bischofberger, ki je na Pick-up »prilepil« hišico za dve osebi.

Bischofberger kamper je imel vgrajeno zložljivo streho, ki se je ob postanku dvignila, na stojno višino, med prevozom pa se je znižala. V notranjosti je bil nameščen kuhalnik, hladilnik, postelja za dva in celo toaletni prostor.

VW Caddy Bischofberger Camper je v osemdesetih v Nemčiji stal 37.000 nemških mark, kar je bila najcenejša oblika avtodomov, hkrati pa je to najdražji Caddy iz Sarajeva.