Tehnika

Tudi kolo potrebuje servis

V primeru okvare je treba kolo čim prej popraviti, da lahko kolesar nadaljuje z dirko ali treningom. To pomeni, da mora imeti v karavani mehanika, le-ta pa na voljo vso potrebno orodje, opremo in rezervne dele, in to kar na cesti.

Da bi to lahko izvedli, najprej potrebujete primeren avto, kakršen je denimo Volkswagnov Crafter, v katerem vam pri podjetju Špan s pomočjo kvalitetne opreme Aluca uredijo pravo potujočo delavnico. V delavnici bo imel vsak mojster orodje vedno pospravljeno in rezervne dele vedno pri roki. Takšno kakovostno predelano servisno vozilo so pri podjetju Špan pripravili za tovarniško kolesarsko ekipo UNIOR Devinci Factory Racing team (www.uniordevinci.com ). Ker so pri Španu strokovnjaki za kolesa, so točno vedeli, kaj je potrebno za servisiranje tekmovalnih koles na dirkah in zunaj dirk, predelani Crafter pa je tudi odlično spremljevalno vozilo.

Pri Španu so v zadnji del vgradili talne podloge in stenske obloge, omarice s predali za orodje z individualnimi vložki, delovne površine z ustrezno elektro opremo, celotno elektro izvedbo z zunanjim 220-V napajanjem ali napajanjem iz akumulatorja vozila, visokokakovostne prenosljive magnetne LED luči za osvetlitev delovnega mesta ob nosilcu kolesa, servisni nosilec za vse vrste koles, prenosne kovčke za drobni kolesarski material, pa tudi nepogrešljivi kompresor z avtomatskim navijalcem cevi stisnjenega zraka.

Tukaj pa se sodelovanje med podjetjema Špan in Unior še ni končalo, saj so Španovi strokovnjaki predelali dostavno vozilo VW Crafter v unikatno promocijsko vozilo, ki bo služilo za predstavitev Uniorjevega orodja in ALUCA opremo za dostavnike.

Predelava zajema najrazličnejše rešitve, kot so:

– varnostno-montažna talna podloga,

– ALU perforirane stranske obloge,

– izolacija celotnega tovornega dela,

– polipropilenska obloga stropa,

– predalniki za orodje z vložki za izbrano orodje,

– delovna in predstavitvena površina,

– izvlečni delovni pult s primežem,

– sistem za hitro pritrjevanje UNIOR vozičkov,

– klančine za operiranje z vozički v vozilu in zunaj njega,

– celotna elektro izvedba z zunanjim 220-V napajanjem ali napajanje iz alternatorja vozila in možnost napajanja prek solarnih panelov na vozilu,

– visokokakovostna LED izvedba luči za osvetlitev orodja in delovnega prostora,

– razna pritrdišča za kompresor in druge elemente,

– magnetni nosilci za predstavitev orodja,

– 43” LED TV z izvlečnim mehanizmom za prikazovanje zunaj ali znotraj vozila,

– 12-V kompresorski hladilnik za hrano in pijačo,

– električna tenda ob strani vozila,

– Uniorjeva svetleča LED reklamna tabla v vozil.

Pri podjetju Špan imajo vse na enem mestu. Uredijo vam nakup vozila, homologacijo, izdelajo dizajn in polepijo vaše vozilo, nadgradijo s klančinami in tendami, uredijo ustrezno financiranje vozila, opreme, orodja, strojev in predelave ter uredijo potujočo delavnico s sistemi Aluca in v omarice namestijo UNIOR orodje po želji in potrebi. Za še večji red v posameznih predalih pa za vas izdelajo vložke za individualno izbrano orodje, kateri omogočajo boljši pregled nad orodjem in enostavnejšo uporabo.