Tehnika

OMV MaxxMotion Performance Diesel

S prvim decembrom je slovenskim uporabnikom na voljo novo dizelsko gorivo najvišje kakovosti – OMV MaxxMotion Performance Diesel. Gorivo je na voljo na 15 bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah po Sloveniji. Cena goriva OMV MaxxMotion Performance Diesel je 1,352 EUR/liter.

Gorivo se ponaša z občutno višjim cetanskim številom 57, ki zagotavlja brezhibno delovanje motorja in vrhunsko zmogljivost tudi pri temperaturah do -40 stopinj Celzija (CFPP). Višje cetansko število in posledično večja zmogljivost motorja ključno razlikuje OMV MaxxMotion Diesel od dizelskih goriv, ki so jih imeli doslej slovenski uporabniki na voljo na bencinskih servisih v Sloveniji.

OMV MaxxMotion Performance Diesel je proizveden v avstrijski rafineriji Schwechat in je na slovenske bencinske servise dostavljen neposredno, kar zagotavlja nesporno raven kakovosti goriva. Višje cetansko število prinaša učinkovitejšo porabo goriva, manjši hrup motorja, izkoristek energije goriva in manjšo porabo v primerjavi s standardnim dizelskim gorivom. Poleg tega omogoča daljšo življenjsko dobo motorja, zaradi boljšega izgorevanja in aditivov, ki skrbijo za bolj čist motor pa je tudi bolj prijazno okolju, saj zagotavlja manj emisij. Gorivo se odlikuje z najsodobnejšo biokomponento (HVO), kar vpliva na manjše emisije CO2 v primerjavi s klasično FAME med proizvodnim procesom in ima tudi višjo energijsko vrednost kot slednja.