Popotovanja

V Nassfeldu veliko sonca in zabave

 

Mokrine, eno od deset najboljših smučišč v Avstriji, navdušujejo s svojo velikostjo, raznolikostjo prog in z osupljivo gorsko panoramo. Zaradi posebne topografije in mikroklime spada smučišče v celotnem alpskem prostoru med tista smučišča, kjer je snega vedno dovolj, in največ sončnih ur.

Nassfeld je eno najbolj moderno urejenih avstrijskih smučišč, ki ima 110 km urejenih smučarskih prog, hitre sedežnice in kabinsko žičnico, ki smučarje v 17 minutah pripelje iz doline na vrh smučišča. Smučišče bo naprave zagnalo 7. decembra in bo odprto vse do aprila prihodnje leto. Tik ob smučišču je veliko apartmajev in hotelov, samo nekaj kilometrov stran pa je lepo urejen kamp EuroParcs Hermagor Nassfeld, ki omogoča zimsko kampiranje in uživanje v alpskem wellnessu. Tudi letos so v posodobitve vložili veliko denarja, največ za energetsko učinkovitost delovanja, nakup novih teptalcev in ureditev novih prog.

Le 150 km iz Ljubljane

Smučišče Nassfeld je za slovenske smučarje zanimivo zaradi bližine, saj je od Ljubljane oddaljeno le 150 km. Cenovno najbolj ugodna pot za osebna vozila je mimo Kranjska Gore in Trbiža do kraja Pontebba, kjer se usmerite proti severu na prelaz Passo di Pramolo oz. Nassfeld pass. Cesta je zavita in pelje skozi nekaj predorov, vendar je tudi pozimi lepo urejena in očiščena.

V Nassfeldu imajo tudi do 100 sončnih ur na sezono več kot na drugih avstrijskih smučiščih.

Smučišče Nassfeld nudi garancijo snega in tudi letos že imajo nekaj naravnega snega, ob prvi občutni ohladitvi pa bodo zagnali topove, katerih je kar 460 in lahko v vsega treh dneh s snegom pokrijejo vsa smučišča. Topovi so energetsko najučinkovitejši, saj porabijo za 20 % manj energije a ustvarijo za 30 % več snega.

Nassfeld vključuje smučarske proge za vse tipe smučarjev, ki imajo radi široke in ne preveč strme proge. Proge so urejene vse do nadmorske višine 2.200 metrov, del smučišča pa je urejen tudi na italijanskem delu. V dolini in tudi v gornjem delu smučišča so urejena brezplačna parkirišča, najdaljša kabinska žičnica Millenium Express pa poskrbi za hiter prevoz smučarjev iz doline na vrh smučišča. Potem pa lahko uživate na 7,6 km dolgi smučarski progi, ki vas pelje mimo številnih koč nazaj do izhodišča.

 

Veliko zabave

Na smučišču Nassfeld je vedno veliko zabave, saj otrokom nudijo progo, kjer jih posname kamera, progo za paralelni slalom, progo z meritvijo hitrosti, štiri poligone za smučarske začetnike, progo The snake – Give me five in letošnjo novost progo The Wave – Let’s ride!

Imajo smučarske šole, kjer so na voljo tudi slovenski učitelji, celo hiter servis smuči imajo na vrhu smučišča. Mladostniki pa pridejo na svoj račun na urejenem snežnem parku Nassfeld Gartnerkofel, na voljo so tudi freeride območja z možnostjo smučanja po celem snegu. Če pa boste med smučanjem postali lačni, boste zavili v eno od 25 smučarskih koč z odlično ponudbo avstrijske in italijanske kulinarike.

Na Smučišču je vedno veliko zabave, tako bo goste na začetku smučarske sezone zabaval vedno veseli DJ Otzi, pripravljajo veliko novoletno rajanje, na sporedu je tudi precej tekmovalnih aktivnosti v marcu in aprilu pa bodo vsak vikend zabave “Music meets sun” z DJ-i in glasbo iz 70`, 80` in 90` let.