Volvo FH z opremo I-Save je z do 10 odstotki prihranka postal še učinkovitejši

Volvo FH z opremo I-Save je zdaj na voljo v še bolj varčni različici. Ta lahko zniža stroške goriva za do deset odstotkov.

»Zmanjšanje porabe goriva in posledično zmanjšanje emisij CO2 je ključnega pomena za vsa prevozniška podjetja, zlasti za tista, ki se ukvarjajo s prevozi na velike razdalje. Z novim vozilom Volvo FH z opremo I-Save ponujamo prevoznikom še večje priložnosti za zmanjšanje obratovalnih stroškov in vpliva na okolje,« je povedala Jessica Sandström, višja podpredsednica oddelka za upravljanje izdelkov v podjetju Volvo Trucks.
Novi Volvo FH z opremo I-Save je del nove ponudbe podjetja Volvo Trucks za Evropo. Ta je bila predstavljena to pomlad. Oprema I-Save vključuje številne rešitve za varčevanje z gorivom, med katerimi je najpomembnejši motor Volvo D13TC. 13-litrski motor s tehnologijo Turbo Compound, predstavljen v začetku leta 2019, je najbolj varčen motor podjetja do zdaj.
S predstavitvijo prve generacije vozil Volvo FH z opremo I-Save leta 2019 je podjetje Volvo Trucks pokazalo, da lahko ta rešitev stroške goriva – dizla in sredstva AdBlue – zniža za do sedem odstotkov. V primerjavi s tovornim vozilom brez opreme I-Save, ki ima Volvov običajni 13-litrski motor. To številko so potrdili neodvisni testi in izkušnje strank.

Še nižja poraba

Z novo generacijo vozil z opremo I-Save so pri podjetju Volvo Trucks še dodatno zmanjšali porabo goriva. S posodobitvami programske opreme, ki temeljijo na analizi podatkov o uporabnikih, je bilo ravnovesje med porabo goriva in voznimi zmogljivostmi izboljšano ter optimizirano. S tem se je dodatno zmanjšala poraba goriva med vožnjo v načinu Eco.
Novi Volvo FH ima poleg nadgrajene opreme I-Save tudi bolj aerodinamično obliko. Za še večje prihranke goriva ima sistem I-See zdaj novo funkcijo, ki tovornemu vozilu omogoča, da zazna, kdaj je učinkovito, da nekoliko poviša število vrtljajev motorja in nato naprej pelje v prostem teku. Tudi na cestah, ki jih človeško oko dojema kot ravne.