V 25 letih milijon FH-jev

V letu ko Volvo praznuje 25 let obstoja modela FH, so izdelali milijonti primerek in ga na sejmu gospodarskih vozil v Hannovru predali novemu lastniku, podjetju Gesuko iz Bad Hersfelda, mesteca ki je le 200 kilometrov oddaljeno od Hannovra.

Podjetje Gesuko ima v svojem voznem parku izključno Volvo vozila in to že od leta 1976. Najnovejša pridobitev je milijonti izdelani FH iz posebne serije 25 year special edition. To je posebej opremljen 4×2 vlačilec s 13 litrskim motorjem in 540 konji moči ter 2600 Nm navora. Posebej opremljena notranjost je izdelana iz prvovrstnih materialov, katerim so dodani luksuzni elementi.  Kabina je Extra High Sleeper Cab in ponuja zares veliko prostora, številne omarice, hladilnik, mikrovalovna pečica, aparat za kavo … pa naredijo notranjost bolj domačo ion prijaznejšo vozniku.

Za varnejšo in udobnejšo vožnjo pa skrbijo številni sistemi iz bogate Volvo ponudbe, med njimi tudi: Volvo’s high-efficiency engine braking system, Adaptivni cruiese control z opozorilom na možen nalet in samodejnim zaviranjem v sili, Driver Alert Support, Lane Keeping Support, zračna blazina za voznika, VDS (Volvo Dynamic Steering), samodejni menjalnik I-Shift Dual Clutch z I-see funkcijo …