Gospodarska vozila

Uspešen sejem v Celju

Od četrtka 18.5. do nedelje 21.5. sta potekala dva sejma avto – transportne industrije, Gospodarska vozila in logistika ter Avto in vzdrževanje. Predstavilo se je 105 razstavljavcev iz šestih držav: Avstrija, Hrvaška, Italija, Nemčija, Poljska, Slovenija. Zastopali so 300 blagovnih znamk.

Sejem Gospodarska vozila je predstavil lahka, srednja in težka gospodarska vozila. Sejem je ponujal tudi na ogled pnevmatike, dvigala, goriva, maziva in olja, rezervne dele, navigacijske sisteme.

Sejem Avto in vzdrževanje so obiskali vsi, ki se poklicno ukvarjajo ali jih zanima avtoservisna dejavnost in avtomobilizem. Podjetja so predstavila opremo za avtomehanične, avtokleparske in avtoličarske delavnice ter za vulkanizerje. Ponujali so avtomobilske rezervne dele, izdelke iz gume in pnevmatike, orodje, avtoelektroniko, olja, maziva ter naprave za pretok olja in podmazovanje, avtokozmetiko, izdelke za nego vozil in naprave ter opremo za čiščenje.

Številni obiskovalci in razstavljavci so se lahko prepričali, da so strokovni sejmi izjemno pomembni, saj so lahko na enem mestu sklenili več dogovorov, naročil in vzpostavili številne kontakte ter predstavili podjetje številnim kupcem. Z raznimi tesnimi vožnjami in simulatorji pa so lahko tudi konkretno preizkusili, kaj jim razstavljavci ponujajo. Hkrati so potekali tudi številni obsejemski dogodki, kot so strokovna predavanja, predstavitve in spoznavanje inovacij na posameznem področju.

Naslednja tovrstna sejma bosta v Celju ponovno maja leta 2025.