Gospodarska vozila

Pnevmatike Michelin za MAN ProfiDrive

Proizvajalec gospodarskih vozil s sedežem v Münchnu in francoski proizvajalec pnevmatik sta na sejmu IAA Transportation v Hannovru skupaj napovedala uradni začetek novega sodelovanja: od januarja 2023 bo Michelin globalni partner MAN ProfiDrive, programa za usposabljanje voznikov MAN Truck & Bus, za tri leta. MAN-ovi strokovnjaki že več kot 40 let usposabljajo voznike o varni uporabi varnostnih in asistenčnih sistemov, varčni vožnji in uporabi telematskih storitev ter o vseh temah, ki so pomembne za upravljavce voznih parkov in podjetnike v prometnem sektorju ter potniškem prometu. Od takrat se je na tisoče voznikov v več kot 67 državah udeležilo usposabljanja MAN ProfiDrive. Z Michelinom ima MAN Truck & Bus zdaj ob strani novega partnerja v svoji zavezanosti kvalificiranemu nadaljnjemu usposabljanju v industriji, ki tako kot MAN pripisuje velik pomen trajnostni mobilnosti.

Na IAA Transportation sta MAN Truck & Bus in Michelin skupaj napovedala, da bosta naslednja tri leta sodelovala pri MAN ProfiDrive. Proizvajalec pnevmatik se veseli svoje zavezanosti kot globalni partner za sodelovanje. »Želimo in bomo prispevali k varni in trajnostni mobilnosti v industriji gospodarskih vozil – zlasti z idejami in pristopi, ki presegajo klasično poslovanje s pnevmatikami,« pravi Philipp Ostbomk, podpredsednik prodaje B2B pri Michelin Europe North. “To trditev ponazarja tudi partnerstvo z MAN Truck & Bus, saj ponudba strokovnega usposabljanja povečuje učinkovitost in varnost na cestah.”

MAN Truck & Bus že od leta 1981 ponuja usposabljanje o osnovnih načelih, ekonomičnosti, varnosti in posebnih področjih uporabe na mednarodni ravni za transportno industrijo in potniški promet prek MAN ProfiDrive. Portfelj MAN ProfiDrive vključuje tako zakonsko zahtevane ukrepe za poklicno usposabljanje voznikov in tečaje usposabljanja za posamezne stranke.

Na tisoče udeležencev v več kot 67 državah je že sodelovalo s strokovnjaki MAN pri optimizaciji njihovega načina vožnje v smislu varnosti in trajnosti. Kajti le tisti, ki pravilno uporablja vse inovativne tehnologije na tovornjakih in avtobusih ter vozi preudarno, varno in premišljeno, lahko trajnostno zmanjša tveganja v cestnem prometu ter porabo goriva in obrabo vozila.