Gospodarska vozila

VW Crafter, obrtnik za vse namene

Transportne rešitve, usmerjene na potrebe kupcev, ki ponujajo najvišjo stopnjo uporabe, je osnovna zamisel, na kateri temelji novi Crafter. Po prvi predstavitvi konec lanskega leta, pa Volkswagen širi paleto Crafter s štirikolesnim pogonom 4Motion.

VW Crafter je velik, robusten in zanesljiv dostavnik.

Crafter je izredno kvalitetno izdelan. Že takoj po vstopu v vozilo začutiš kakovost vgrajenih materialov in odlično razporeditev ročic in stikal. Preglednost je zaradi visokega položaja sedenja in velikih vzvratnih ogledal prav tako odlična. Voznikov sedež je lahko klasičen ali zračno vzmeten, njegova nastavitev pa zelo izdatna.

Notranjost je VW prepoznavna, ročica 8-stopenjskega samodejnega menjalnika je visoko na konzoli.

Povsem nov zunanji dizajn omogoča nizek zračni upor, kar ob kombinaciji z novimi Euro 6 motorji prinaša majhno porabo in nizke emisije izpuhov. Preverjeni dvolitrski motorji so prilagojeni za vožnje tako po mestih, lokalnih cestah in avtocestah, njihova robustnost pa omogoča nizke vzdrževalne stroške in dolge servisne intervale. Crafter iz dvolitrskega motorja ponuja štiri stopnje moči: 75kW/102 KM, 90 kW/122 KM, 103 kW/140 KM in 130 kW/177 KM, ter ročni 6-stopenjski ali samodejni 8-stopenjski menjalnik. Pogon je lahko speljan na sprednja ali zadnja kolesa, za vse, ki se večkrat znajdejo na manj utrjenih površinah, pa je sedaj na voljo tudi štirikolesni pogon 4Motion. S pomočjo Haldex sklopke, ki v trenutku prenese moč motorja na kolo z več oprijema. Ob 4Motion sistemu so še vedno na voljo tudi vsi ostali sistemi: ESC, ASR, EDS …, kar močno poveča varnost na cesti. Crafter 4Motion je na voljo z dvema najmočnejšima motorjema iz ponudbe, kjer je 103 kW izvedenka na voljo le z ročnim menjalnikom, med tem ko bo lahko 130 kW izvedenka opremljena tudi s samodejnim menjalnikom.

Crafter (LT) nekoč in danes.

Več o novem VW Crafterju z štirikolesnim pogonom in 8-stopnejsko avtomatiko si boste lahko prebrali v novi številki revije Tranzit.