Gospodarska vozila

Nov dizajn za električne Renaultovo tovornjake

Tovornjaki Renault Trucks E-Tech T in C, bodo prvi, ki bodo prikazali nove oblikovalske poteze na Renaultovih tovornjakih.

Prihod popolnoma električne serije težkih tovornjakov Renault Trucks pomeni velik korak naprej v zavezanost proizvajalcev k razogljičenju cestnega tovornega prometa. Renault Trucks je zdaj edino podjetje, ki ponuja električno mobilnost za vse namene: od 650 kg do 44 ton. Ti novi modeli, ki so namenjeni regionalni distribuciji in gradbenemu sektorju, prinašajo nekaj oblikovalski sprememb, a so še vedno prepoznavni modeli Renault Trucks z električnim motorjem.

Oblikovalci so uvedli spremembe na sprednjem delu, vendar ob ohranjanju popolne splošne harmonije. Renault Trucks E-Tech T in C imata grafični podpis znamke za električna tovorna vozila: modre pokrove pesta in navpične črte na straneh vozila ter značko Renault Trucks E-Tech na sprednji strani. Opremljeni so tudi z novo modro številko modela iz pleksi stekla.

Za večjo varnost so prednji del vozila pomaknili naprej za 115 mm, radarje pa postavili na bok. Podvozje je opremljeno tudi z zložljivo stopnico, ki poveča prostor, namenjen baterijam. Kar zadeva popolnoma prenovljeno sprednjo masko, so oblikovalci Renault Trucks črpali navdih iz sveta elektronske glasbe z vzorcem, ki spominja na zvočni izenačevalnik. Za povečanje tega elektromehanskega učinka je sprednji del vozila v celoti pobarvan z isto barvo.

Renault Trucks E-Tech T in C imata nov logotip znamke na sprednji strani: diamant iz brušenega aluminija na sijočem črnem ozadju, ki daje vozilom sodoben in prefinjen videz. Sprememba vizualne podobe Renault Trucks, ki jo uteleša odločno sodoben enobarvni logotip, potrjuje proizvajalčev pospešek k razogljičenju transporta.

Renault Trucks se je odločen soočiti s podnebnimi izzivi z nenehnim razvojem čistejših in varnejših transportnih rešitev, ki bodo spremljale stranke na njihovi poti do ogljične nevtralnosti. Renault Trucks E-Tech T in C sta že na voljo za prednaročilo.

Prevozniki, ki želijo kupiti električno vozilo iz nove težke serije Renault Trucks E-Tech T in C, lahko že rezervirajo prve primerke v proizvodnji. Le ta naj bi se začela konec leta 2023 v tovarni v Bourg-en-Bresse v Franciji.