Največja prevozniška platforma v Evropi še vedno raste

Prevozniška platforma TimoCom je v poslovnem letu 2017 nadaljevala svojo smer rasti. Z 90,7 milijoni ponudb tovora in tovornih vozil (2016: 68,3 milijonov) je podjetje iz Erkratha, ponudnik IT tehnologije, v preteklem letu doseglo novo rekordno število objavljenih ponudb. Na platformi je bilo leta 2017 v Evropi ponujenih okoli 1,4 milijard ton tovora.

 

Vodilo razvoja je z vidika predstavnika podjetja TimoCom, Gunnarja Gbureka, trajajoč dober gospodarski položaj in naraščajoča digitalizacija prevozništva in logistike v Nemčiji ter Evropi. »Špedicije in podjetja s področja industrije in trgovine pri nas le z nekaj kliki miške najdejo ustreznega prevozniškega partnerja – in obratno. Vedno več strank uporablja IT rešitve naše platforme, da se lahko prilagodljivo odzovejo na najrazličnejše zahteve prevozništva in so tako bolj učinkovite pri svojem poslovanju,« pravi Gburek.

Tako je podjetje TimoCom v letu 2017 ponudbo prevozniške platforme razširilo z aplikacijo »TC Transport Order®«. S tem imajo podjetja možnost, da svoje povpraševanje po prevozu digitalno posredujejo več ponudnikom prevozniških storitev hkrati, povprašajo po cenah in naročila dodelijo – povsem brez medijskih motenj. Od uvedbe na tržišču meseca julija 2017 je bilo poslanih že 12.900 naročil prevoza. S pomočjo »digitalnega stiska roke« med potekom naročila so se tako uresničili številni uspešni prevozniški posli.

Da bi ustvarili prostor za rast, se bo podjetje TimoCom letos poleti preselilo v novozgrajeno zgradbo na sedežu podjetja v Erkrathu. Na tej in treh ostalih lokacijah na Poljskem, Češkem in Madžarskem bo tako več kot 460 zaposlenih (2016: 400) iz 34 držav delalo na nadaljnjem razvoju največje prevozniške platforme v Evropi.

Več informacij o podjetju TimoCom lahko najdete na spletni strani www.timocom.si.