Gospodarska vozila

Najboljši mladi mehanik 2022 prihaja iz srednje šole za strojništvo Škofja loka

Naslov Mladi mehanik Slovenije 2022 je osvojil Tomaž Žugec, dijak Srednje šole za strojništvo iz Škofje Loke.

Uredništvo revije Tranzit je s pomočjo pokroviteljev in organizacijskih partnerjev (Petrol, Unior, Volvo, Peugeot, Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov, SIC Ljubljana in Dostavnik.si) izvedlo tekmovanje Mladi mehanik Slovenije 2022. Tekmovanje je bilo prvič organizirano v letu 2019, nato pa je bilo dve leti odpovedano zaradi epidemije koronavirusa.

Letos se je prijavilo deset šol (v letu 2019 sedem) iz Celja, Velenja, Domžal, Škofje Loke, Kopra, Ptuja, Nove Gorice, Postojne, Novega mesta in Ljubljane. Tekmovanje je tudi tokrat zajemalo teoretični in praktični del. Dijaki so reševali vprašanja s posameznih področij avtoservisne dejavnosti in se pomerili še pri menjavi pnevmatike, menjavi žarnic ter pri menjavi dostopne stopnice na tovornem vozilu.

Med dvajsetimi sodelujočimi dijaki je največjo raven znanja in spretnosti v tekmi s časom in nalogami pokazal Tomaž Žugec, dijak Srednje šole za strojništvo Škofja Loka, ki mu je tako pripadel laskavi naslov  Mladi mehanik Slovenije 2022.  Na drugo in tretje mesto sta se z minimalno razliko v končnem seštevku uvrstila Nejc Ferjančič iz Strojne prometne in lesarske šole Nova Gorica in Matevž Gačnik, ki je zastopal Srednjo strojno šolo iz Novega mesta.

Organizatorji so za sodelujoče dijake, mentorje in druge obiskovalce pripravili tudi spremljajoči program s predstavitvami tovornjaka Volvo, električne in hibridne tehnologije pri vozilih Peugeot, orodja in opreme Unior ter dejavnosti generalnega pokrovitelja Petrol.

Tekmovanje je namenjeno dijakom drugih in tretjih letnikov srednješolskega izobraževalnega programa avtoserviser, z njim pa želijo organizatorji vzpodbuditi interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti, krepiti zanimanje za tehnično kulturo in seveda skladno s tekmovalnim duhom tudi izpostaviti dijake, ki izkažejo največjo raven pridobljenega znanja v izobraževalnem procesu na srednješolski stopnji.

 

One thought on “Najboljši mladi mehanik 2022 prihaja iz srednje šole za strojništvo Škofja loka

Komentarji so onemogočeni.