Gospodarska vozila

Mercedesovi gospodarski starodobniki zapustili Stuttgart

V decembru se izvaja velika selitev preko 130 gospodarskih vozil iz 125 letne zgodovine Mercedes Benza. Vozila se iz Stuttgarta selijo na področje največje tovarne za gospodarska vozila v Worth.

V okviru delitve Daimlerja na dve samostojni podjetji, ki se bosta ločeno ukvarjali z osebnimi in gospodarskimi vozili, poteka selitev zgodovinskih primerkov Mercedesovih tovornjakov in avtobusov – iz Stuttgarta v Wörth. Zato boste občasno na cestah v tej smeri lahko opazili zelo posebna a tudi legendarna vozila.

Po več desetletnem bivanju v kraju “rojstva” v svoj novi dom odhajata tudi Mercedes Benz LP 333 iz leta 1960 (priljubljena “stonoga” zaradi dveh krmilnih osi) in LP 608, ki je bil prvi tovornjak, izdelan v novi tovarni v Worthu leta 1965. Tako bo Daimler Truck od zdaj naprej svojo zbirko zgodovinskih eksponatov postavil na ogled v novem muzeju na lokaciji blizu proizvodnih obratov gospodarskih vozil.
Dodatno arhivsko gradivo in vsi eksponati bodo v prihodnjih tednih v celoti preseljeni. Daimlerjeva zbirka obsega okoli 130 vozil, vključuje pa tudi pogonske sklope, dele in dodatke iz 125-letne zgodovine Mercedesovih tovornjakov.