Iveco prepričljivo v Misanu

 

Najboljši štart v sezono dirk tovornjakov je uspel Ivecu, saj je trikratni prvak Hahn zmagal kar na dveh od štirih dirk, odlično pa se je odrezala tudi Stefi Halm, prav tako za volanom Ivecovega Stralisa, ki je po štirih dirkah prepričljivo na drugem mestu.

Iveco je svojo premoč kronal v dveh od štirih dirk, ki so bile izredno zanimive in dinamične. Priča smo bili celo požaru, ko je po trku na MANu Frenkiju Vojtišku počen kardan prebil posodo za gorivo in se je njegov dirkalnik vžgal kot baklja.

Iveco Stralis 440E 56XP-R je 5,3 tone težek tovornjak, katerega poganja Cursor13 motor, ki zmore velikanskih 1180 KM in 5000 Nm navora. Tovornjak je posebej pripravljen, za doseganje 160km/h, kar je trenutno najvišja dovoljena hitrost v dirkah tovornjakov. Za to so posebej prirejene tudi zavore ter  menjalnik, večino standardnih delov pa je zamenjala plastika, da je vozilo čim lažje.

 Po prvih spopadih na vročem asfaltu tako v skupnem seštevku vodi Hahn s 50 osvojenimi točkami, sledi mu Halmova, oba v Ivecu, s 34 točkami, tretji pa je Albacete z MANom. Naslednja dirkaje na vrsti 16. junija na madžarskem Hungaroringu.

 

Vzporedno z dirkami pa se v Misanu odvija tudi velik truck show, kjer si lahko napasete oči na velikih lepotcih vseh znamk, različnih kreacij in domiselnih poslikav …