Gospodarska vozila

Ford Trucks širi ponudbo z atraktivnim F-Max Blackline

Doslej je bil Ford F-Max na voljo le z enim motorjem (12,7 litra, 500 KM), enim menjalnikom (ZF Traxon), eno kabino in eno medosno razdaljo (3,6 metra).

Sedaj se ponudba nekoliko širi, saj Ford ponuja izvedenko F-Max L, različico s podaljšano medosno razdaljo. To je 3,75 metra, natančno 15 centimetrov dlje od standardne različice. Nova različica bi zato morala biti bolj udobna za vožnjo, hkrati pa bo omogočala vgradnjo večjih posod za gorivo. Do zdaj bi lahko medosna razdalja 3,6 metra in standardna višina podvozja imela prostornino 1050 litrov. V podaljšani L različici bo znašal 1350 litrov. Za večje kupce vozil, kot so turški prevozniki, to pomeni možnost prihoda v Italijo in nazaj brez oskrbe z gorivom v tujini.

Povezljivost

Kar zadeva gorivo, obstaja še en element dodatne opreme. Po vzoru številnih konkurentov se je Ford odločil za uvedbo Eco načina delovanja in spremenil nastavitve pogonskega sklopa. Ko bo voznik vklopil Eco stikalo, se bo moč motorja znižala na 450 KM hitrost pa omejila na 85 km/h. S tem naj bi se privarčevalo do 5 % goriva. Za še boljši izkoristek pa je sedaj na voljo nov 9-stopenjski samodejni menjalnik ZF EcoTronic. Seveda pa to ni vse, kar pripravlja Ford Trucks za leto 2021. Povezljivost je čedalje bolj pomembna in tako sta v F-Maxu na voljo ConnecTruck in My Ford Trucks mobilni aplikaciji naslednje generacije, ki ponujata težko pričakovane funkcije daljinskega upravljanja.

Blackline

Za vse, ki imate radi posebne serije tovornjakov, pa sedaj Ford Trucks ponuja omejeno serijo z ekskluzivno opremo F-Max Blackline. Vsako vozilo bo na svojih vratih imelo posebno serijsko številko in znak Blackline Series. Za to omejeno serijo bodo izdelali le 250 enot. Vozila bodo na voljo v posebni srebrni “moondust” barvi z modrimi in črnimi črtami, ki poudarjajo slog vozila. Črna so ohišja LED žarometov, črna so platišči in tudi pokrovi ogledal.

F-MAX Blackline odlikuje vrhunska notranja oprema s sedeži, okrašenimi v črni barvi z modrimi črtami in detajli šivov. Tu so tudi modri poudarki in šivi na usnjenem volanskem obroču ter prostorni predali nad vetrobranskim steklom.