Citroën Jumpy – prvi model električne ofenzive

Da bi še povečal svoj uspeh, je Citroën leta 2018 uvedel strategijo “Inspired by pro”: rešitve po meri, s katerimi želi zadovoljiti pričakovanja poklicnih uporabnikov bodisi s produkti (prenovljeni izbori vozil Berlingo Van, Jumpy, Jumper) kot tudi s svojo mrežo (La Manufacture, …).

Do leta 2025 namerava znamka sprožiti veliko ofenzivo za elektrifikacijo s ciljem, da bi bila vsa vozila iz njenega izbora 100 % elektrificirana. Ta ofenziva bo izjemno pomemben vzvod rasti za Citroën, saj ne bo zajemala le gospodarskih vozil temveč tudi osebna vozila. Naslednji korak je izvedenka Jumpy na 100 % električni pogon, ki jo lahko pričakujemo tekom leta 2020 in bo pridobila vse tehnološke inovacije skupine PSA s področja elektrifikacije. Nekje v letu 2021 pa se ji bo pridružila izvedenka novi Berlingo Van na 100 % električni pogon.

 

Jumpy: vzornik med kompaktnimi furgoni

Kot zvest predstavnik slogana znamke “Inspired by Pro” je Citroën Jumpy, ki je bil lansiran leta 2016 in do danes prodan že v več kot 135.000 primerkih, nedavno nadgradil svoj izbor, da bi uspel še bolje zadovoljiti pričakovanja poklicnih uporabnikov. Citroën Jumpy, ki se lahko pohvali z vzdržljivostjo in velikimi tovornimi kapacitetami, ponuja uravnovešen izbor 5 izvedenk, med katerimi so 3 nove (Worker, Driver in CityVan), ki so namenjene natanko trem vrstam rabe: gradbišče (privzdignjeno podvozje, zaščitna plošča, povečana dovoljena obremenitev, Grip Control), dolge turneje (s sistemi za pomoč pri vožnji, namenjeni udobju in varnosti) ali mestna raba (večja okretnost in enostavnejša raba). Z vsemi temi izvedenkami je Citroën Jumpy postal zvesti partner poklicnih uporabnikov z raznolikimi potrebami.

 

Gospodarsko vozilo v načinu ë-udobje

Citroën želi poklicnim uporabnikom ponuditi konkretne rešitve za mobilnost v urbanih središčih in tudi na podeželskih poteh po zaslugi avtonomije, s katero je možno zagotovo opraviti večino poti, zato bo tekom leta 2020 svoj izbor vozil dopolnil s kompaktnim furgonom na 100 % električni pogon. Izvedenka Jumpy na 100 % električni pogon bo brez kakršnegakoli kompromisa glede zmogljivosti namenjena tistim kupcem, ki iščejo vozno udobje in brezskrbnost za volanom, hkrati pa bo vsakemu podjetniku omogočila opravljati njegovo dejavnost na drugačen način in s skrbnim odnosom do okolja izžarevati pozitivno podobo.

Električna izvedenka Jumpy, zasnovana na večenergijski konstrukcijski osnovi EMP2 skupine PSA, bo na voljo z dvema stopnjama avtonomije, s katerima bo Jumpy ponujal novo raven udobja in ki bosta vsakemu obrtniku zagotovila brezskrbnost.

  • 200 km po ciklu WLTP pri akumulatorju s kapaciteto 50 kWh,
  • 300 km po ciklu WLTP pri akumulatorju s kapaciteto 75 kWh.

Z letom 2020 namerava Jumpy postati nov vzornik med kompaktnimi furgoni iz segmenta električnih vozil.