Gospodarska vozila

Alkotest pri 1000 voznikih

Po poročanju portala Verkehrs.Rundschau je nemška policija v nedeljo, tik pred iztekom prepovedi vožnje na različnih počivališčih izvedla akcijo kontrole alkoholiziranosti voznikov.

Na različnih parkiriščih po Nemčiji, so preizkusili kar 1000 voznikov. V zvezni deželi Baden-Württemberg, so na parkirišču Rastanlagen Bruchsal Ost in West v času med 19:00 in 00:30 preverili 204 voznike, od tega jih je bilo 23 vinjenih, 14 celo tako, da so jim odredili prepoved nadaljnje vožnje in jih odpeljali na streznitev.

Na parkiriščih Gau-Bickelheim, Ruchheim in Kaiserslautern, so med 18 in 24 uro pregledali 328 voznikov, od tega jih je bilo kar 68 vinjenih.

Policija v Walldorfu je na počivališčih Hardtwald-East in-West, Kraichgau-North in -Süd ter Am Hockenheimring-East in West, preverila 474 voznikov, od tega jih je na koncu počitka imelo v krvi več kot 0,5 promila alkohol 37. Pri prejšnjem merjenju je bil nesporni zmagovalec Poljski voznik, ki je izdihnil 3,5 promila, v tokratni akciji se je »najbolje« izkazal Češki voznik z 2,9 promila alkohola v izdihanem zraku. Vsem vinjenim voznikom je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje, zaseg vozniškega in prometnega dovoljenja ter tovornih listin. Izrečena pa jim je bila tudi visoka denarna kazen.