Avtomobilizem

VW Polo GTI

 

Tri črke, nerazdružljivo povezane s Volkswagnom: GTI. Gran Turismo Injection.

 Na trg prihaja nov GTI: naslednji Polo GTI. Z močjo 147 kW/200 KM, s serijskim 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DSG) in s hitrostjo do 237 km/h. Od 0 do 100 km/h pospeši v 6,7 sekunde. Vrednost porabe 5,9 l/100 km odraža učinkovitost pogona. Novi Polo GTI je še en vrhunec v dolgi zgodovini vozil GTI.

Tipka za zagon motorja je v novem Polu GTI postala sinonim za vozno dinamiko. Ekipa razvojnega oddelka je namreč ustvarila dinamiko, ki omogoča aktivno vožnjo v kombinaciji z zanesljivo varnostjo in visoko ravnjo udobja. Ta kombinacija športnosti, varnosti in udobja je skrivnost, ki tiči za uspehom koncepta GTI, ter ključna lastnost novega Pola GTI.

Zaznamujejo ga velika dinamičnost, majhna masa praznega vozila (1.355 kg), odlično razmerje med maso in močjo (6,78 kg/KM), podvozje, ki je odzivno in hkrati odlično prilagojeno za dolge vožnje, varen sprednji pogon ter ergonomsko optimalen položaj sedenja. Vse to se skriva pod izrazno močnim dizajnom zunanjosti in notranjosti. Avto dodatno plemenitijo značilni GTI-elementi, kot je znamenita rdeča črta na mreži hladilnika, GTI-glava prestavne ročice in legendarne kariraste sedežne prevleke Clark. Opremljen je s povezano in obsežno digitalizirano armaturno ploščo. Izključno štirivratni Polo GTI je kompakten, dostopen športni avto nove generacije.