Avtomobilizem

RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI IN GOOGLE ZDRUŽUJEJO MOČI PRI RAZVOJU NASLEDNJEGA RODU INFO-ZABAVE

 

Zveza Renault-Nissan-Mitsubishi in Google sta oznanila tehnološko partnerstvo, v okviru katerega bodo vozila Zveze opremljena z operacijskim sistemom Android. Ta bo omogočil ponudbo pametnih storitev info-zabave in kupcem namenjenih aplikacij v več modelih več znamk, ki bodo na voljo od leta 2021.

V okviru tega tehnološkega sodelovanja bodo vozila članov Zveze na mnogih trgih uporabljala Android, najbolj razširjen operacijski sistem na svetu, in zagotavljala navigacijo z Google Maps, dostop do bogatega ekosistema avtomobilskih aplikacij v Google Play Store in bodo zmožna sprejemati klice, besedilna sporočila, nadzorovati medije, najti informacije ter glasovno upravljati funkcije vozila z vgrajeno funkcijo Google Assistant.

Zveza, katere člani so lani skupaj na 200 trgih prodali 10,6 milijona vozil, bodo aplikacije in storitve Google vključili v svoje naprave za info-zabavo in sisteme v oblaku ter tako izboljšale uporabniške izkušnje strank Renaulta, Nissana in Mitsubishi Motors. Čeprav bo platformo Android uporabljalo veliko število vozil Zveze, bo imela vsaka znamka možnost na tej skupni osnovi ustvariti svoj edinstven uporabniški vmesnik in lastne funkcije.

Vozniki in potniki bodo lahko z uporabo zmožnosti Googla in Androida dostopali do ekosistema, ki vsebuje na tisoče obstoječih aplikacij in nenehno rastočo ponudbo novih aplikacij. Ta integracija bo skupaj s širokim znanjem in živahno skupnostjo razvijalcev omogočila tudi v vozilih enostaven dostop do priljubljenih aplikacij. Sistem bo tudi združljiv z napravami, ki uporabljajo druge operacijske sisteme, kot je Apple iOS.