Avtomobilizem

Prepoznate novi Amarok

Minilo je že leto dni, odkar je Volkswagen na prvih skicah napovedal novo generacijo Amaroka. Sedaj se najava nadaljuje in če bo avto tak kot je na skici bo zares prava osvežitev za razred pick-upov.

Na novi skici vidimo dinamično oblikovan pick-up, v najbolje prodajani različici z dvojno kabino, s štirimi vrati in petimi sedeži. Na strehi in na tovornem delu so dodane okrasne cevi, na strehi pa še LED luči. Vozilo je visoko, z zaščito motorja in kolesnih lokov, poživitev pa dajejo oranžni elementi.

Skupna osnova

VW Amarok bo odslej platformo delil z novim Ford Rangerjem. To je tudi dejstvo, da bo Amarok sploh še obstajal. V Wolfsburgu so priznali, da niso računali na samostojni razvoj nove generacije Amaroka, kljub temu da segment pick-upov beleži prodajno rast. Platforma bo skupna, sama zasnova vozila pa ne, saj naj bi Amarok še naprej ponujal izgled v prepoznavnem VW slogu. Še več, glede na prve informacije, naj bi  Amarok dobil tudi svojo različico “Raptor” pod oznako Amarok R, kot je običajno za visokozmogljive modele VW. Špekulacije sežejo tako daleč, da se že napovedujejo vgradnja trilitrskega V6 TDI motorja, ki bo razvijal 300 KM.

Milijardo za posodobitev tovarne

Nova generacija VW Amarok naj bi na trg prišla v začetku prihodnjega leta, vozilo pa se bo izdelovalo v Fordovi tovarni v  Južni Afriki. Pripravlja pa se proizvodnja tudi v Fordovi tovarni v Silvertonu. Tovarna je v posodobitvenem in razširitvenem procesu, za kar je Ford namenil kar milijardo evrov. Takšno naložbo upravičujejo z dejstvom, da se bodo vozila iz te tovarne prodajala v več kot 100 državah po svetu.