Predstavljamo Fiat 500 L

 

Izjemno praktična in prostorna izvedba največjega člana družine 500, model 500L, je prejel oblikovalske in tehnološke osvežitve. Avtomobil, ki se izdeluje v srbskem Kragujevcu ima sedaj vgrajen tudi cel kup varnostne in trendovske multimedijske opreme.

Čeprav vizulane razlike med novim in prejšnjim modelom niso velike, pa pri Fiatu zatrjujejo, da je na novem Fiat 500L kar 40 odstotkov novih delov. Avtomobil deluje precej mišičasto, saj ima sprednji del bolj dvignjen izgled kot do sedaj. V črni, mrežasti maski so prisotni kromirani detajli, široka kromirana letvica je tudi v odbijaču. Luči, ki so sedaj pod bistrim steklom so obogatene z LED elementi. Podobno je tudi na zadnjem delu, ki je manj zaobljen. Tudi tu najdemo kromirane detajle v odbijaču, drugače pa so postavljene luči za vzvratno vožnjo in meglo.

Nekaj osvežitev najdemo tudi v notranjosti, kjer srečamo nov več funkcijski volan, novi so merilniki s TFT osrednjim zaslonom, nov je osrednji 7 palčni zaslon na sredinski konzoli, kakor tudi stikala za upravljanje s prezračevanjem ter ročica menjalnika. Povezljivost z vsemi platformami pametnih telefonov sedaj ponuja neslutene možnosti zabave in informacij, ne smemo pa pozabiti na široko paleto varnostnih sistemov, vse do aktivnega zaviranja. Podvozje ostaja enako, kar pomeni, da je 500 L še naprej udoben in ugoden ter prostoren in prilagodljiv. Velikodušna dolžina potniške kabine zagotavlja največ prostora v razredu. Prostornina prtljažnika z zloženim zadnjim sedežem je 455 litrov, pri zloženih sedežih pa se poveča na 1.480 litrov.

Na voljo je tudi pustolovska različica Cross, ki doda modelu 500L novo značajsko razsežnost. Poleg gumba za izbiro načina vožnje se pustolovski značaj kaže še v posebni opremi, oddaljenosti od tal, povečani za 25 milimetrov, in slogovnih prvinah, kot so preoblikovan odbijač, nove bočne zaščite ter nova sprednja in zadnja zaščitna plošča. Z gumbom na sredinski konzoli lahko izberete tri načine odzivanja vozila glede na slog vožnje in razmere na cesti: Normal, Traction+ in Gravity Control.

Ponudbo motorjev v bencinski vrsti pričenja 1,4 litrski motor z močjo 95 in 120 KM, v dizelski ponudbi pa 1,3 litrski JTD z 95 KM ter 1,6 litrski JTD s 120 KM. Motorji so na voljo s 5- ali 6-stopenjskim ročnim ali robotiziranim menjalnikom Dualogic.

Novi 500L je mogoče opremiti po meri. Za vsako različico so bili posebej razviti ekskluzivni paketi, s katerimi je mogoče nadgraditi slog, povezljivost, udobje in varnost. Skupaj z 10 barvami zunanjosti in tremi barvami strehe, lahko tako skombiniramo povsem samosvoje vozilo.


Blagovna znamka Mopar ponuja 92 dodatkov, ki še nadgradijo vsestranskost avtomobila, optimizirajo uporabnost in prtljažni prostor.

Novi 500L ima na slovenskem trgu v serijski opremi tudi 5 let jamstva Fiat 5 Plus za 5 brezskrbnih let. Fiat 5 Plus je zagotovilo o kakovosti vozil Fiat, saj priča o našem zaupanju, ki temelji na dolgoletnih pozitivnih izkušnjah. Jamstvo Fiat 5 Plus kupci prejmejo brezplačno ob nakupu novega osebnega vozila Fiat, omogoča pa brezskrbno uporabo vozila tudi po izteku 2-letne splošne garancije, vse do 5. leta starosti ali do skupno 120.000 prevoženih kilometrov.

Novi 500L 1.4 16v City je na voljo že za 12.990 EUR, cena pa vključuje še komplet zimskih pnevmatik in letno vinjeto.