Avtomobilizem

PEUGEOT IN CITROËN SE V SLOVENIJI INTENZIVNO PRIPRAVLJATA NA PRIHOD NIZKO-EMISIJSKIH VOZIL

Skupina PSA si prizadeva do leta 2023 zagotoviti pestro ponudbo vozil na električni pogon, do leta 2025 pa 100% elektrifikacijo, zato bo do leta 2021 lansirala več električnih vozil s pomočjo dveh modularnih konstrukcijskih osnov, ki sta primerni za več energetskih virov (EMP2 in CMP):

– sedem vozil Plug In Hybrid s priključnim hibridnim pogonom (bencin/elektrika) na konstrukcijski osnovi EMP2,

– pet električnih vozil na konstrukcijski osnovi CMP.

Že v letošnjem letu bo Skupina PSA tako lansirala tretjo generacijo nizko-emisijskih vozil (L.E.V.– Low Emission Vehicles), in sicer 100% električnih vozil na baterijo (BEV – Battery Electric Vehicles) in hibridnih vozil na polnjenje (PHEV – Plug in Hybrid Electric Vehicles).

Zaradi navedenih novosti se mreža prodajalcev Peugeot in Citroën v Sloveniji pospešeno pripravlja na prihod električnih vozil in priključnih hibridov. V teku je projekt opremljanja vseh prodajno-servisnih mest Peugeot in Citroën v Sloveniji z ustreznimi polnilnicami.

V Sloveniji je bilo leta 2018 prodanih 555 vozil na električni pogon, kar prestavlja cca 0,7% tržnega deleža. Pričakovati je, da bo trg električnih vozil iz leta v leto naraščal, in kot odgovor na zahteve trga bodo v prihodnjih mesecih na slovenski trg lansirali naslednje nove modele: novi Peugeot 208 v popolnoma električni različici, 508 in 508 SW priključni hibrid, 3008 priključni hibrid, novi Peugeot 2008 z električnim motorjem ter Citroën C5 Aircross priključni hibrid.