Avtomobilizem

Odpira se knjiga naročil za ID.Buzz Pro in Cargo

Po aktiviranju konfiguratorja se je v petek v Nemčiji začela predprodaja modelov ID. Buzz in ID. Buzz Cargo. Oba – tako električni kombi za družine, prosti čas in službene obveznosti kot tudi dostavnik za podjetja – je od 20. maja mogoče naročiti pri vseh nemških trgovcih z vozili znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

Znamka Volkswagen Gospodarska vozila z novima modeloma ponuja praktično električno mobilnost za vse, ki potrebujejo več prostora za življenje in delo. Vozili lokalno ne proizvajata emisij, poleg tega sta povezani s sple­tom, digitalizirani, zaradi električnega pogona izjemno gospodarni, brezžične posodobitve pa omogočajo nenehno posodabljanje. Petsedežni ID. Buzz bo po vsej Evropi najprej naprodaj v bogato opremljeni različici Pro, sočasno z njim pa bo na trg prišel tudi ID. Buzz Cargo. Oba modela sta serijsko opremljena s popolnoma poveza­nim infotainment sistemom, večfunkcijskim volanom, LED-žarometi, avto­matsko klimatsko napravo, tempomatom in asistenčnimi oz. opozorilnimi sistemi, kot sta Car2X in asistenca za zaviranje v sili Front Assist (pri modelu ID. Buzz Pro je dodatno serijsko na voljo še sistem Lane Assist).

Pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila so ob uvedbi na trg opremili ID. Buzz z doslej največjo baterijo v družini modelov ID. Litij-ionska baterija ima kapaciteto 77 kWh (82 kWh bruto) in zagotavlja, da zadaj vgrajeni elektromotor s 150 kW (204 KM) iz mirovanja razvije navor 310 Nm. Poraba po kriterijih WLTP znaša 20,6 kWh/100 km (Cargo: 20,4 kWh/100 km), medtem ko doseg meri do 423 kilometrov (Cargo: 425 kilometrov). Na polnilnem stebričku za hitro polnjenje z enosmernim tokom se baterija pri maksimalni polnilni moči do 170 kW od 5 do 80 odstotkov svoje kapacitete napolni v približno 30 minutah.

ID. Buzz Cargo1 ima za sedeži serijsko vgrajeno fiksno predelno steno, ki ločuje vozniško kabino od tovornega prostora. Slednji meri 3,9 m3 in je dovolj velik za dve euro paleti, ki ju je mogoče namestiti tudi prečno med blatnikoma. Dolžina tovornega prostora znaša 2,2 metra, nosilnost pa je 650 kilogramov.

Ob upoštevanju nemške ekosubvencije je za petsedežni ID. Buzz Pro potrebno odšteti 56.606,30 EUR, za ID. Buzz Cargo pa 38.240 EUR + DDV.