My Ami Buggy Concept

Zgolj nekaj mesecev po predstavitvi koncepta My Ami Buggy Concept in po nadvse pozitivnem sprejemu v javnosti se je Citroën odločil lansirati ultra omejeno serijo, ki je izšla neposredno iz tega koncepta. Od 21. junija dalje bo na spletnem mestu citroen.fr/ami#my_ami_buggy stekla prodaja zgolj 50 primerkov te serije. Vsak kupec bo prejel zares ekskluzivno izvedenko, saj bodo imela vozila v notranjosti, na desni strani armaturne plošče, nameščeno ploščico «My Ami Buggy ULTRA SPECIAL LIMITED EDITION», oštevilčeno od 1 do 50. Ob približevanju poletja bo ta nadvse ekskluzivna izvedenka Ami nedvomno osvojila srca ljubiteljev pustolovskih voženj po plaži.

 

PUSTOLOVSKA ZUNANJOST

Posebna izdaja My Ami Buggy je pridobila elemente izvedenk My Ami Pop in Vibe, ki ponazarjajo njen pustolovski duh in brezmejno stilsko zasnovo.  Pogled sprva pritegne karoserija z novo barvo Khaki v barvi materiala, ki se idealno ujema z duhom narave in se povsem prilega izvedenki Buggy, ki kar vabi na pobege v neznano in prostočasne dejavnosti na prostem. Od izvedenk Pop in Vibe je prevzel ojačitve prednjih in zadnjih odbijačev, zaščitne elemente, okrasne profile na lučeh, podaljških blatnikov in spodnjih delih karoserije ter zadnji spojler. Z vsemi temi elementi je njegova karoserija videti povsem izklesana. Z zaščitnimi dodatki v črni barvi materiala je videti še bolj zanesljiv in vzdržljiv. Izvedenko grafično poudarjajo tudi črni dodatki, ki so pravi kontrast v primerjavi z novo zeleno barvo karoserije.

Poleg tega karoserijo krasijo še dekorativni dodatki v živahni rumeni barvi, s katerimi My Ami Buggy pridobi živahen in vesel videz. Na prednji čelni plošči je opaziti dve zarezi z živahnimi rumenimi nalepkami. V tej barvi so tudi smerne puščice, prilepljene na blatniških koših. Ti tehnični elementi so sicer podobni tistim, ki jih v letalstvu uporabljajo za označevanje funkcij, vendar imajo tukaj zgolj dekorativen namen. Svoj poseben stil pa My Ami Buggy izraža tudi s 14-palčnimi pozlačenimi platišči s črnimi okrasnimi pokrovi, ki so narejeni posebej za to izvedenko. Na sredini koles je izklesan legendarni logotip dvojne puščice znamke Citroën. Nadvse kontrastna platišča se povsem ujemajo z barvo karoserije Khaki. Prednjo registrsko tablico je možno oblikovati po meri, tako da bodo imeli kupci še več možnosti za individualizacijo podobe svojega vozila My Ami Buggy. Na tablici bodo lahko imeli svoj napis, ki jim je všeč. Za zaščito vozila My Ami Buggy pa je na voljo prevleka Ami, ki se ujema z barvo karoserije Khaki.

 

SVOBODEN KOT PTICA

Ko si vozilo ogledamo ob blizu, ugotovimo, da nima vrat in da je opremljeno z zložljivo streho, s čimer lahko maksimalno izkoristimo okolico in se z vetrom v laseh nadihamo svežega zraka. Vrata so nadomestile kovinske cevi, ki so nameščene na tečajih. Zložljiva streha vsebuje sivo platno, ki se spogleduje z modelom Mehari ali 2CV.
Zaščitno platno je narejeno iz gostega, vodoodpornega materiala z UV-zaščito, ki voznika in njegovega sopotnika ščiti pred sončnimi žarki ali vremenskimi nevšečnostmi. Platnena streha je pritrjena vse naokoli odprtine strehe s potisnimi gumbi. Navito platneno streho lahko enostavno odložimo za sedeža.

ŽIVAHEN NOTRANJI AMBIENT

Zunanjo dekoracijo rumene barve v notranjosti dopolnjujejo dodatki v enakem barvnem odtenku na raznih elementih potniškega prostora vozila My Ami Buggy. Na ta način izpostavijo praktičen pomen nekaterih dodatkov, kot so odlagalna mesta, obešalo za torbo in pasovi za odpiranje. Sedeže prekriva tehnična tkanina v črni barvi s poudarjenimi rumenimi okrasnimi šivi, ki potnika vabijo, naj sedeta. Tudi preproge krasijo rumeni detajli, kot so okrasni šivi in dvojna notranja obloga. Vsem svobodomislecem in ljubiteljem prostočasnih dejavnosti na prostem My Ami Buggy obljublja, da se bodo lahko z njim podali na nepozabne in pustolovske pobege v neznano. S svojim igrivim značajem bo idealen spremljevalec ob koncih tedna, na počitnicah ob morju ali na podeželju.