Avtomobilizem

INSPIRED BY PRO – Ë-JUMPY

itroën je glavni akter na trgu gospodarskih vozil, ki svoje legitimnosti ni več dolžan dokazovati. Njegovih edinstvenih oblik karoserije, ki so zaznamovale zgodovino avtomobilizma, kot na primer mali furgon 2 CV, Type H, C15 ali Berlingo ne moremo kar tako pozabiti. Do tega uspeha je prišel z zmogljivim izborom dostavnih vozil, kot so Berlingo Van, Jumpy in Jumper, ki izstopajo s svojo praktičnostjo in vzornim udobjem. Vse modele so navdihnile stranke s svojo rabo, poleg tega pa ponujajo razne predelave, s katerimi ugodijo potrebam vsakega poklicnega uporabnika.

Citroën je v letu 2020 začel z veliko ofenzivo za elektrifikacijo svojega izbora gospodarskih vozil. V sklopu te ofenzive namerava do leta 2021 povečati svojo ponudbo električnih vozil za poklicne uporabnike z izborom furgonov na 100 % električni pogon. V izboru bodo na voljo danes predstavljeni novi ë-Jumpy, izvedenka vozila Jumper na 100 % električni pogon v drugi polovici leta 2020 in izvedenka vozila Berlingo Van na 100 % električni pogon tekom leta 2021. S to ponudbo bo poklicnim uporabnikom ponudila vzorno raven udobja, zmerne skupne stroške uporabe, neoviran dostop do središča mest in bo pripomogla k razvoju dejavnosti e-poslovanja.

Z modelom ë-Jumpy namerava Citroën zavzeti vodilno mesto na trgu BEV (vozila na 100 % električni pogon), saj bo njegova ponudba izjemno dobro prilagojena potrebam tega trga. Izvedenka ë-Jumpy je sicer polnopravni član izbora Jumpy, vendar jo navzven prepoznamo po loputi polnilnega priključka, ki se nahaja na prednjem levem blatniku vozila. Med ostalimi prepoznavnimi elementi električne izvedenke, ki jih opazimo na zunanjih stilskih površinah vozila, zasledimo sredinski pokrovček okrasne maske na prednjem delu in novi monogram električnega pogona “ë”, ki se nahaja na desni strani okrasne maske in na zadnjih levih vratih.

DOSEG – BATERIJE

Pri električni izvedenki Jumpy, ki je zasnovana na večenergijski konstrukcijski osnovi EMP2 skupine PSA, bo možno izbirati med dvema baterijama različne moči in z različno stopnjo dosega, tako da bo lahko vsak podjetnik izbral tisto, ki najbolje ustreza njegovi dejavnosti z vidika uporabnosti in finančnih zmogljivosti.

 230 km po preizkusnem postopku WLTP (na voljo za karoserijske različice XS, M, XL), opremljen z baterijo z močjo 50 kWh , ki vsebuje 18 modulov.

 • 330 km po preizkusnem postopku WLTP (na voljo za karoserijski različici M in XL), opremljen z baterijo z močjo 75 kWh , ki vsebuje 27 modulov.

VOŽNJA

Električni motor zagotavlja pogon glede na izbrani način vožnje in vozne razmere.

Energijo generira med fazami zaviranja ali pospeševanja vozila.

 • Njegova moč znaša 100 kW (136 KM)/260 Nm.
 • V vseh razpoložljivih načinih (Eco, Normal, Power) vozilo razvije najvišjo hitrost 130 km/h.
 • Izbirnik treh načinov:
 • Normal(normalni): omogoča najboljše razmerje med dosegom in dinamičnimi zmogljivostmi.
 • Eco (varčni): omogoča optimalno porabo energije, tako da zniža zmogljivosti gretja in klimatske naprave, vendar brez izklopa oziroma omejitve navora motorja in moči.
 • Power(moč): vozilu, ki je obremenjeno do največje skupne dovoljene mase, zagotovi enakovredno moč kot v normalnem načinu in v stanju brez obremenitve.

 Garancija na baterijo velja 8 let ali 160.000 km.

POLNJENJE

Na voljo so tri možnosti polnjenja. Loputa polnilnega priključka se nahaja na prednjem levem blatniku vozila ë-Jumpy, polnjenje pa je potrebno izvajati v načinu Parking.

 • Za polnjenje na gospodinjskem priključku je potrebno uporabiti kabel načina 2 (uporaba na domu, delovnem mestu ali parkirišču).
 • Primeren je za uporabo na standardnem priključku 8 A (serijski kabel v Franciji).
 • Primeren je za uporabo na zmogljivejšem priključku 16 A (enota + priključek Green’Up za doplačilo), s katerim je čas polnjenja dvakrat krajši.
 • Za hitro zasebno ali javno polnjenje je potrebno namestiti polnilno enoto za hitro Wallbox in si priskrbeti kabel načina 3 (za doplačilo).
 • Kabel 32 A
 • Wallbox z močjo 3,7 do 22 kW
 • Polnjenje od 0 do 100 % v manj kot 8 urah (Wallbox od 7,4 kW dalje).
 • Izjemno hitro polnjenje na javnem priključku s kablom načina 4 (kabel je integriran v polnilnik).
 • Do 100 kW
 • Baterija z močjo 50 kWh se do 80 % napolni v 30 minutah, baterija s 75 kWh pa v 45 minutah.

 

              Green’up 16 A Wallbox 32 A enofazni Wallbox 16 A trifazni Izjemno hitro polnjenje
Električna moč 3,6 kW 7,4 kW 11 kW 100 kW
Baterija 50 kWh 15h 7h30 4h45 30 min.
Baterija 75 kWh 23h 11h20 7h 45 min.