Astra z Euro 6d-TEMP motorjem

Early-bird: The Opel Astra hatchback with 100 kW/136 hp 1.6-litre diesel engine already meets the strict Euro 6d-TEMP emissions standard that first comes into force in 2019.

Oplova ofenziva Euro 6d-TEMP se nadaljuje z Astro. Vsi bencinski in dizelski motorji za kompaktno prodajno uspešnico so v fazi preobrazbe za skladnost s strogim emisijskim standardom Euro 6d-TEMP, ki vključuje meritve RDE (Real Driving Emissions, emisije pri dejanski vožnji) na javnih cestah in bo septembra 2019 začel veljati za vsa na novo registrirana vozila. Najprej sta na vrsti zmogljiva različica 1,6-litrskega bencinskega motorja in 1,6-litrski dizel, ki bosta premierno na voljo z Astro v petvratni kombilimuzinski izvedbi, čez nekaj tednov pa tudi s karavanom Sports Tourer.

Hiter prehod na skladnost s standardom Euro 6d-TEMP je del strategije znamke, da prevzame vodilno vlogo pri zmanjšanju emisij. Naslednji korak na poti k temu cilju je uvedba štirih elektrificiranih modelov do leta 2020, vključno z naslednjo generacijo Corse, ki bo na voljo tudi z izključno električnim pogonom. Do leta 2024 bo Opel postal povsem elektrificirana znamka osebnih vozil, saj bodo vsi modeli poleg pogona z motorji z notranjim zgorevanjem na voljo tudi v različici z električnim pogonom – kot hibrid ali akumulatorsko električno vozilo.