Avtomobilizem

97 kombinacij – novi Citroën C3

Uspešen francoski model je prejel naslednika, kjer so opazne manjše stilske spremembe, veliko več pa je možnosti personalizacije, zato je na voljo kar 97 različnih kombinacij med barvami, barvami strehe, motorji, platišči …

Zadnjo, tretjo generacijo modela C3 je Citroën predstavil leta 2016 in od takrat prodal kar 850.000 primerkov. Z obsežnim faceliftom pa želi te dobre številke zadržati.

Prenovljeni model prinaša povsem nov sprednji del. Na katerem se predstavlja nov podpis znamke inspiriran s konceptnim avtomobilom Cxperience. Na sprednjem delu najdemo tudi povsem nove LED luči, na boku pa nove elemente Airbump blažilnikov, ki so postali že zaščitni znak znamke.

Inspired by you

Pod geslom »Inspired by you«, Citroën vsakemu kupcu omogoča, da si sestavi vozilo v njegovem slogu. Možnosti personalizacije so sedaj iz 36 razširjene na kar 97 kombinacij. Kupec lahko izbira med sedmimi osnovnimi barvami, štirimi barvami strehe ter posebnimi nalepkami na strehi, štiribarvnimi obrobami meglenki in Airbampov, 16 in 17 palčnimi platišči, 3 motorji, 3 menjalniki, različno notranjostjo …

C3 nadaljuje filozofijo udobnih francoskih avtomobilov. To lahko pripišemo tudi novim advance comfort sedežem, ki močno zmanjšajo bolečine v križu pri dolgem sedenju v avtomobilu. Ob tem pa ima voznik sedja na svoji desni strani tudi naslon za roko. Kljub temu, da je dolg le 3,99 metra, pa je v njem veliko prostora, prtljažnik s 300 litri pa je med večjimi v razredu. Avtomobil je opremljen tudi z 12 sistemi za pomoč v vožnji, ki izboljšujejo varnost, novost pa je sistem za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj. Novi C3 izpostavlja svojo napredno tehnologijo prek 7-palčnega zaslona na dotik, na katerem je možno vse funkcije upravljati povsem intuitivno.

Za pogon sta namenjena dva motorja in sicer trivaljni bencinar, ki razvija 83 oziroma 110 KM ter dizel z močjo stotih konjičev. Vsi motorji ustrezajo ekološkim normam Euro 6. Za še bolj prožno vožnjo in večjo brezskrbnost za volanom pa za novega C3 na voljo tudi samodejni menjalnik EAT6. Cenovna paleta se prične pri 13.050 evrih.