Gospodarska vozila

Transit Custom Nugget Plus

Ford je predstavil možnost nove dvižne nagibne strehe, ki zagotovi še večjo priročnost prostornega avtodoma Transit Custom Nugget Plus, in ljubiteljem pustolovskega raziskovanja na kolesih omogoči dodatno prilagodljivost.

Na osnovi najuspešnejša dostavnika na trgu – Fordovega modela Transit Custom – izdelani Transit Nugget Plus z dvižno nagibno streho so razvili skupaj s strokovnjaki za avtodome specializiranega podjetja Westfalia in nudi povsem opremljeno notranjost za kampiranje v odlično izdelani nadgradnji, napredne sisteme za pomoč vozniku in možnosti za povezave, vozilo pa poganja zmogljivi, prefinjeni in varčni Fordov 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue. Nugget Plus izkoristi dodatno dolžino dolge medosne razdalje in uporabnike razvaja z vgrajenim straniščem, umivalnikom in dodatnim prostorom za shranjevanje.

 

Prilagodljiv prostor v notranjosti

Nugget Plus z dvižno nagibno streho je idealna izbira za uporabnike, ki se želijo podati na daljša cestna potovanja ali z avtodomom delati dnevne izlete iz kampa, seveda pa je primeren tudi za enodnevne vožnje.

Nižja streha omogoča preprostejši dostop v večnadstropne garažne hiše ali na počivališča z omejitvijo višine, pomaga pa tudi pri vožnji na območjih pod drevesi ali skozi podvoze. Nižja skupna višina obenem olajša garažiranje avtodoma, ko ga ne uporabljate, zmanjša porabo pri vožnji po avtocestah in lahko v primerjavi z večjimi avtodomi pomaga zmanjšati stroške pri plačilu trajektov ali cestnin.

Dvig strehe zagotovi prostor za spalnico z udobno dvojno posteljo. Streha je dovolj lahka za preprosto ročno premikanje, sistem za samodejno zlaganje pa pri dviganju napne na vremenske razmere odporne stranice in poskrbi za ustrezno ohlapnost pri spuščanju, da postopek poteka gladko in je streha med vožnjo varno ‘shranjena’. Na dvižno nagibno streho Nuggeta Plus je možno namestiti strešni prtljažnik za prevoz različne opreme, ki jo potrebujete za pustolovščine na počitnicah.

Ko je streha dvignjena in fiksirana v tem položaju, se stojna višina v notranjosti poveča na skupno 2,4 metra. Veliko zadnje okno in dve stranski okni omogočajo vstop svetlobe v kabino, okna pa so za zagotavljanje zasebnosti in zaščito pred prezgodnjimi sončnimi žarki opremljena s senčniki. Spalnica v ‘zgornjem nadstropju’ je serijsko opremljena s stranskimi zračniki in bralnimi lučkami LED, dvojno posteljo pa je za več prostora podnevi možno preklopiti.

Dvižna nagibna streha je zasnovana za udobje in zaščito v vseh letnih časih. Čvrst in trden zgornji del iz umetnih vlaken je vodotesen in vsebuje izolacijo iz pene, da je v notranjosti vozila laže ohraniti prijetno temperaturo. Stranice iz poliestra so zaradi trpežnosti in varnosti zaščitene s fungicidnim premazom in zaviralci gorenja, prav tako so nepropustne za vodni tlak do pol metra. Standardna siva barva strehe se lepo ujema s celotno paleto barv karoserije, kupci, ki želijo slogu svojega avtodoma vtisniti osebni pečat, pa lahko za doplačilo izberejo tudi modre, rdeče ali antracitne stranice.

Udoben in povezan dom, ko ste zdoma

Poleg ‘spalnega kvartirja’ pod streho Nugget Plus z dvižno nagibno streho nudi isto odlično kakovost izdelave in edinstven razpored notranjosti v obliki črke L kot različica z visoko streho. Na voljo so kuhinja ter prostorno območje za preživljanje dneva in uživanje v hrani, ki ga lahko za vožnjo hitro spremenimo v udobne potovalne sedeže. Na območju sedežev je veliko prostora za glave tudi pri zaprti strehi, sedeži pa so opremljeni s pritrdišči Isofix za varno namestitev otroških sedežev.

Dodaten prostor Nuggeta Plus je uporabljen za notranje stranišče, ki je nadvse priročno na dolgih poteh in pri potovanjih z majhnimi otroki. Območje je predeljeno z zložljivim zaslonom, vključuje pa tudi preklopni umivalnik, da za umivanje rok ali ščetkanje zob ni treba uporabljati kuhinjskega pomivalnega korita. Za svežo in odpadno vodo sta vgrajena dva rezervoarja s prostornino po 42 litrov.

Da bodo počitnikarji povezani tudi na poti, je serijsko na voljo hiter dostop do interneta prek modema FordPass Connect, ki zagotavlja dostopno točko Wi-Fi za do 10 naprav – povežejo se lahko tudi do 15 metrov od vozila.

Fordov napredni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue zagotavlja prefinjeno zmogljivost in varčno porabo goriva tako na dolgih potovanjih kot na kratkih enodnevnih izletih. Kupci lahko izbirajo med izvedbama s 130 KM ali 185 KM, obe lahko dopolnjuje šeststopenjski ročni ali odzivni šeststopenjski samodejni menjalnik SelectShift. Nižja višina različice z dvižno nagibno streho bo porabo v primerjavi z ustreznim modelom s fiksno visoko streho predvidoma zmanjšala za sedem odstotkov.

Dopolnjena paleta Nuggetov bo dobrodošla na trgu, ki je v razcvetu: rast prodaje avtodomov na večini evropskih trgov dosega dvomestne številke, ta trend pa se bo zelo verjetno nadaljeval, saj se dopustniki v vse večji meri odločajo za počitnice, na katerih se izognejo množicam in si zagotovijo samooskrbo.