Gospodarska vozila

Daily, svež, bolj praktičen, povezljiv in bolj varčen

Ključni trendi v industriji gospodarskih vozil so spodbudili evolucijski zagon za novi Daily. Ohranil je svoje temeljne vrednote – vsestranskost, robustnost, vzdržljivost in zmogljivost –, zahvaljujoč katerim osvaja kupce v svojem segmentu že več kot 40 let. Predstavlja inovativne rešitve z mislijo na stranko, zato je izjemno prilagodljiv, interaktiven in povezovalen – najbolj inovativno lahko gospodarsko vozilo svoje generacije in pametni partner strank.

Novi Daily predvideva zahteve kupcev v panogi gospodarskih vozil – te se hitro spreminjajo, pandemija covida-19 pa je obstoječe trende še okrepila in pospešila. Dostavni sektor je močno zrasel, saj so se potrošniki v času omejitev večinoma odločali za spletne nakupe in dostavo na dom. Ta premik v nakupovalnih navadah se bo po pričakovanjih ohranil tudi po zrahljanju omejitev, posledično pa bo naraslo tudi povpraševanje po lahkih gospodarskih vozilih. Povezljivost postaja nujen pogoj na vseh področjih življenja, tako osebnega kot poklicnega, zato morajo biti vse bolj povezljiva tudi vozila. Skrb za trajnostnost in čist zrak sta še bolj nujna, posledično pa so emisijski standardi za vozila vse strožji.

Inteligentno vzmetenje Air-Pro

Novi Daily uvaja revolucionarno pnevmatsko vzmetenje Air-Pro, ki se stalno prilagaja pogojem delovanja, da lahko zagotovi edinstveno mehko in varno vožnjo tako za voznika kot tudi za tovor. Inteligentni sistem Air-Pro, ki se prilagaja voznikovim zahtevam, zagotavlja, da je vzmetenje vedno pod nadzorom. Z nastavitvijo soft (mehko) voznik prednostno izbere udobje, z nastavitvijo load (tovor) optimizira nadzor med vožnjo natovorjenega vozila, z nastavitvijo auto (samodejno) pa prepusti sistemu, da parametre prilagaja samodejno. Vzmetenje Air-Pro se prilagodi obremenitvi vozila, tako da zmanjša kotalni kot v zavojih za 30 %, s tem pa dodatno izboljšuje voznikovo varnost in zaščito tovora.

Vzmetenje Air-Pro omogoča preprosto in učinkovito nakladanje in razkladanje – višina podvozja vozila se prilagodi v manj kot 10 sekundah. S pomočjo pomnilniške funkcije si lahko upravljavec zapomni izravnavo višine z običajnimi nakladalnimi rampami, zato je priprava vozila še hitrejša. Inteligentni sistem Air-Pro se preprosto upravlja z namenskim vrtljivim stikalom na armaturni plošči in z novo, intuitivno grafiko TFT.

 

Iveco Driver Pal s storitvijo Amazon Alexa

Iveco Driver Pal v novem Dailyju je prvi voznikov glasovni in digitalni spremljevalec, ki mu omogoča, da v vozilo prenese svoje digitalno življenje, komunicira s svojim vozilom in s skupnostjo voznikov ter uporablja povezane storitve Iveco z glasovnimi ukazi prek storitve Amazon Alexa.

Iveco Driver Pal ponuja dve edinstveni veščini, ki so ju razvili v sodelovanju z ekipo AWS Professional Services in Alexa Auto. Prva veščina, MyIveco, vozniku omogoča, da preveri stanje vozila, nastavi in ​​upravlja navigacijski sistem, pokliče pomoč, če jo potrebuje, ali vpraša za nasvet, kako voziti varčno in varno.

Iveco Driver Pal dviga Dailyjevo povezljivost na povsem novo raven in omogoča preprost dostop do povezanih storitev Iveco On, ki so bile razvite z namenom, da strankam zagotovijo proaktivno in učinkovito podporo.

 

Novi sedeži s spominsko peno

Novi Daily ima povsem prenovljene sedeže – kot prvi v sektorju lahkih gospodarskih vozil – s sredinskimi deli sedežne blazine in naslonjala ter vzglavnikom iz spominske pene. Pena se prilagodi telesu, enakomerno porazdeli težo in zmanjša točkovni pritisk do 30 %. Rezultat je najvišje udobje, voznikov hrbet pa je zaščiten pred bolečinami. Bočni deli so odebeljeni s 15 mm debelo peno visoke gostote, ki izboljša bočno oporo, poveča varnost in izboljša vozniško izkušnjo. Višjeraslim voznikom bo všeč sedežna blazina, ki je daljša za 20 mm in debelejša za 15 mm – tako zagotavlja trdnejšo oporo za daljše noge. Stranska vdolbina in ročice ob sedežu so preoblikovane tako, da omogočajo lažje vstopanje v vozilo in izstopanje iz njega – idealno za dostave od-vrat-do-vrat in paketne dostave s pogostim izstopanjem iz vozila.

Novi Daily je skladen s standardoma Euro 6-D Final in Euro VI-E in tako znatno presega trenutno veljavne zahteve. To pomeni, da izpolnjuje zahteve za mejne vrednosti emisij v dejanskih pogojih vožnje v trajanju svojega celotnega življenjskega cikla. Vgrajen ima dvojni sistem za naknadno obdelavo izpušnih plinov SCR, ki je bil v celoti prenovljen, tako da zavzame enako velik prostor kot pri predhodniku, zato ne zmanjšuje zmogljivosti Dailyjeve karoserije in ohranja njegovo legendarno vsestranskost.