Novi Clio prihaja v Ženevo

Bolj moderen in bolj atletski Novi Clio ima gensko zasnovo, ki je zaslužna za skoraj 30 let uspehov in 15 milijonov prodanih primerkov tega modela. Tako nadgrajuje odlike vsake od predhodnih štirih generacij in začenja novo, težko pričakovano poglavje te sijajne sage.

  •  Od Clia I velja, da “ima vse, kar imajo veliki”. Enako kot leta 1990 predstavljeni prvi Clio ima tudi Novi Clio tehnologije avtomobilov višjega razreda, kot sta Mégane in Espace.
  •  Od Clia II prevzema zelo visoka merila za prostornost in udobje.
  •  Enako kot Clio III prinaša novo dobo na področju zaznavne kakovosti.
  •  Po Cliu IV pa povzema močno izrazno oblikovanje, ki je dalo navdih za celotno ponudbo Renaulta in je znamki dalo prepoznaven pečat.

Novi Clio je podedoval čutne obline predhodnika, a je z vseh strani še bolj eleganten in dinamičen. Ob ohranitvi elegantnega profila je bolj izrazen. Spredaj s pokrovom motorja z vzdolžnimi gubami, ki poudarjajo videz izklesane postave. Maska je večja, prednji odbijač bolj vpadljiv z zelo zajetno in izrazno srednjo odprtino, ki skrbi za učinkovito hlajenje motorja.

Kar zadeva zunanje mere je Novi Clio sicer za 14 mm krajši, a kljub temu znotraj prostornejši. Karoserija je v prid aerodinamičnosti in športnosti spuščena za do 30 mm, 17-palčna platišča (glede na izvedenko) pa še okrepijo dinamično podobo novega modela. Podrobnosti, kot je radijska antena v obliki plavuti morskega psa, luči z izključno svetilnimi diodami, poravnani robovi prtljažnih vrat in kromaste obrobe bočnih oken zagotavljajo videz, ki je bolj moderen in izžareva višjo zaznavno kakovost.

Zaznavna kakovost in ergonomija voznikovega mesta sta bila na vrhu seznama ekip snovalcev notranjosti Novega Clia. Prostor za potnike je dobil novo dimenzijo zaznavne kakovosti; plemenite materiale, mehko oblogo armaturne plošče, vrat in stranic osrednje konzole, ter skrbno obdelavo notranje opreme. V prid prostornosti bolj kompaktno zasnovan »Smart Cockpit« Novega Clia je osredotočen na voznika in vključuje več tehnologij. Njegova valovita oblika poudarja vtis širine avtomobila. Opremljen je z najširšimi zasloni v segmentu in ponuja izrazito moderno ergonomičnost na trgu v prid bolj poglobljeni vozniški izkušnji. Novi Clio tudi skrbi, da so edinstvene novosti v segmentu dosegljive širokemu krogu kupcev, med njimi električna parkirna zavora, ki je posebno uporabna pri mestni vožnji.

Javnost bo novega Clia lahko prvič uradno videla na sejmu avtomobilov v Ženevi na začetku marca.