Avtomobilizem

Combo kot večfunkcijski dostavnik

S štirimi generacijami doslej je Combo že od leta 1987 sopomenka za kompakten večfunkcijski dostavnik za profesionalne uporabnike. Prva generacija je temeljila na Opel Kadettu, dve naslednji na Opel Corsi, četrta pa je bila skupen projekt s Fiatom. Zadnjo, peto generacijo so razvili povsem na novo znotraj Groupe PSA, vodilnega evropskega ponudnika gospodarskih vozil. Tako ne preseneča, da prihaja na trg kot najzmogljivejši dostavnik v svojem segmentu.

Na voljo je v številnih različicah, ki omogočajo nešteto vrst uporabe;

  • kratka različica je dolga 4,40 metra, medosna razdalja meri 2785 mm, nosilnost znaša do 1000 kg, prostor za tovor pa meri od 3,3 do 3,8 m3 ter omogoča preprost prevoz predmetov, dolgih do 3090 mm. Uporabniki, ki morajo prevažati daljše predmete, lahko naročijo Comba s krilnimi zadnjimi vrati in zelo uporabno strešno loputo. Ta omogoča prevoz do 100 kg težkih predmetov pod kotom, ne da bi morala biti zadnja vrata odprta.
  • 4,75 metra dolga različica XL z medosno razdaljo 2975 mm in prostorom za tovor, ki meri do 4,4 m3, omogoča celo prevoz delovne opreme z dolžino do 3440 mm.

Možnost preprostega natovarjanja zajetnih predmetov skozi zadnja vrata z nizkim pragom, ki je samo 557 mm od tal, je naslednja velika prednost. Med notranjima obodoma blatnikov je celo v najkrajši različici Comba dovolj prostora, da z viličarjem naložite dve evro-paleti. Seveda je poskrbljeno tudi za varnost: na tleh je šest obročkov za pritrditev tovora, za doplačilo pa so na voljo še štirje obročki na sredini stranic, da so vsi predmeti zavarovani pred premikanjem.

Tako kot pri potniškem bratu bo tudi pri novem Combu pod pokrovom motornega prostora predel kateri od živahnih in učinkovitih motorjev iz Oplove ponudbe, ki ga bo dopolnjeval sodoben menjalnik. Skupaj s prvorazredno prostornino za tovor, udobjem kot v osebnem avtomobilu in celovito ponudbo vgrajenega razvedrila je novi Opel Combo idealno in splošno uporabno gospodarsko vozilo za veliko več kot vsakdanje delovno življenje.

2018 Opel Combo